sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Alkon Pienpanimo-oluet 2019: Ruosniemen Vuorineuvos Salted Caramel

Ruosniemen Vuorineuvos Salted Caramel
Ruosniemen muhkea Vuorineuvos on tuttu jo muutaman vuoden takaisesta pienpanimokattauksesta, mutta tällä kertaa mukaan on laitettu pientä Omnipollo-twistiä. Paljolti kehuja jo keränneen oluen juoni näet piilee suolan ja kinuskiaromin käytössä, jotka aikaansaavat varsin jälkiruokamaisen lopputuleman.

Vuorineuvostahan on aikojen saatossa myyty perusversion lisäksi myös tynnyröitynä. Tällaista salted carameloituakin versiota oli HOK-Elannon Oluthuoneiden hanoissa pari vuotta sitten, mutta kuuleman mukaan reseptiä on tuosta esiintymisestä hitusen viilailtu. Vaikka oluen maku ei aivan tuoksun syvyyksiin syöksähdäkkään, on lasissa aikamoisen ennakkoluuloton ja voimakkaassa esiintymisessään onnistuva pienpanimo-osaamisen helmi.

Ja kuinka ollakaan, oli pakastimeen ”unohtunut” mainio makupari oluen kumppaniksi, nimittäin pikarillinen Tötterön Aika Jännää Suolainen kinuski –jäätelöä, joka on aika kova tuote jo itsessäänkin. Ei pöllömpi jälkiruokien kohtaaminen. Ruosniemen ulkoista ilmettäkin voi tässä vielä kehaista. Hyvältä nääs näyttää.
”Kun työmarkkinoilla myrskyää, Vuorineuvos rientää hätiin kaksirivisessä liituraitapuvussaan. Tämän jo hieman ikääntyneen teollisuuspampun ajatus alkaa kirkastua vasta pitkän lounaan jälkimmäisellä tunnilla. Työnantajalinnakkeen jyrähtävä kannanotto Hakaniemen vaatimuksiin muotoillaankin vasta jälkiruokajuomien ääressä.”
Tarjoiluehdotus..
Ruosniemen Vuorineuvos Salted Caramel
Sysimusta, hidasliikkeinen ja ruskean vaahdon korostama olut. Tuoksu on mokkainen, paahtuneen maltainen, runsaan suklainen ja sulavan toffeinen. Hiven salmiakkia sekä suht runsaasti tuota nimenomaista, suolaista kinuskia. Syvä, pehmyt, moniulotteinen... Kuin Omnipollon jälkiruokaa parhaimmillaan.

Maku on hieno, muttei aivan tuoksun runsaudessa eikä syvyydessä. Suklaata, toffeeta, kinuskia ja runsaanpuoleista paahdetta. Lopussa aika napakkaa katkeroa, jälkimaussa sen jatkumoa sekä soljuvampaa suklaan ja kinuskin yhteenliittymää. Salmiakkikin nousee voimakkaana esiin. Suutuntuma saisi olla selvästi pyöreämpi, ehkä tuo katkeroiden runsaus on tähän kohtaan liian pontevalla tasolla. Lisäpehmeys sopisi sekaan paremmin. No, makuasioista herkkulautasen äärellä.

No, mitäpä tässä narisemaan. Tuoksu latoi maulle melkoiset odotukset, joten pieneltä pettymykseltähän tämmöinen ”vain” vähintäänkin vakuuttavan tason makumaailma ehkä tuntuu. Ylevää jälkiruokaolutta alusta loppuun. Gut!

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti