sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Nøgne Ø Stripped Craft

Nøgne Ø Stripped Craft

Kesän palloilu- ja juoksukausi on taas täydessä käynnissä. Hellekelitkin ovat jo itsestään ilmoitelleet, mikä antaa taas aihetta palautusjuomien tarkempaan pohdiskeluun. Viimekesän paahdekauden viralliseksi ”lenkinjälkeiseksi” vakioitui erinäisten testien jälkeen lähikaupan Heineken 0,0 ja samalla linjalla joutunee jatkamaan, jollei kustannustehokasta ja hyvänmakuista vaihtoehtoa holittomien joukosta löydy. St. Olaf 1,2% on toki hyväksi havaittu ja kohtalaisen vakio-ostos ”välikaudella”, mutta tähän käyttöön ”liian vahvaa”.

Prisman valikoimista löytyi tällainen nögneläinen, jolle pullon kylki ilmoittaa maksimivahvuudeksi 0,5% ja internet pyöreän nollan. Tuorepuristetulla limemehulla maustettu Stripped Craft houkutteli raikkaan lupailevan markkinointitekstinsä voimin, eikä hinta jäänyt mieleen. Ei haittaa, sillä ei tätä toista kertaa tarvitse hakea.

Cascadella, Chinookilla, Centennialilla ja Columbuksella humaloitu, hyvin vaalea ja vähän vehnämallastakin rungossaan pitävä olut kuulosti ihan hyvältä vaihtoehdolta, mutta osoittautui ”jotenkin erikoisen mausteisen makuiseksi vierrejuomaksi”. Tähän voisi halutessaan tietty lisätä Mietaan kuvan, mutta jostain syystä odotin edes juomakelpoista suoritusta. Auringonhattu-uutteen vahva mielikuva syöpyi lähtemättömänä mieleen, enkä kykyne päästämään tuosta irti. Etiketti kyllä lupaili yhtä vaille täyttä pylvästä makeus-sarakkeeseen, minkä olisi kyllä voinut jonkinlaisena varoituksenakin tulkita. Tulipahan testattua.
We believe beer without alcohol should taste like beer. Nøgne Ø Stripped Craft is stripped of alcohol, but still gives you the full beer flavour. The addition of fresh lime juice makes this beer a preferred drink on a hot summer day. Or at any time on any other day, as well.
Nøgne Ø Stripped Craft
Hyvin hailakan vaalea, hieman utuinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu tuo mieleen hunajalla maustetun kombuchan eli raikkaanlainen tunnelma on raskautettu runsaalla makeudella. Sitrushedelmääkin ehkä hiven löytyy, samoin jotain auringonhattu-uutteen tapaista ”kukkaisuutta”.

Makuhan on aivan hirveä. Makeaa paahtoleipää, hunajaa, auringonhattu-uutteisuutta, kevyttä sitrusta ja... aika imelää, kuin vierrettä hörppisi. Raikasta tämä ei ole nähnytkään. Hyh.

Pisteet: 12/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti