sunnuntai 29. syyskuuta 2019

ETKO Grasshopper


ETKO Grasshopper
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: ETKO Brewing, Helsinki, Suomi
ETKOja ei ole tullut aivan kamalasti vielä harrastettua, lähinnä niiden nihkeän saatavuuden vuoksi. Nyt purnukoita on rantautunut myös Keski-Suomeen ja niinpä Grasshopperin hyppääminen ostoskoriin oli tosiasia. Luonnonläheisen kuvituksen koristelema olut on Citralla humaloitua Pale Alea, joka saa lisämakua ryyppylimetin ryppylimetin lehdistä.

Aromaattiseksi ja sitruspainotteiseksi osoittautuva olut onkin varsin mukava lisä keskeisen kaupunkimme oluttarjontaan, mutta vähän tuntuisi ettei nuo luvatut 40 IBUa aivan kaikkea itsestään irti saa. Purevampaa otetta jäämme siis kaipaamaan hyvästä alustuksesta huolimatta.
Pale ale full of tropical vibes and loads of aromatic Citra, balanced with kaffir lime leaves. All backed up with a hint of malty sweetness. Can’t promise you an escape, but will take you a pint closer to the paradise!

ETKO Grasshopper
Vaaleanlainen, kohtalaisen vaahdon nostava olut. Tuoksu on hyvin sitruksentäyteinen. Rapeaa rutistusta se ei tosin tarkoita, tunnelma leijailee sitruksen kuorten ja hedelmälihaisamman appelsiinimaisuuden välimaastossa. Kevyttä makeutta löytyy, samoin vähän painokkuuttakin.

Maku toistaa tuoksua. Melko runsas ja syvän sitrusmaisen kokonaisuus on tuoksuaan tasapainoisempi ja vahvuuteensa nähden voimakas. Purevuus jää vähän alakynteen, mikä vie parhaan terän lopputulemasta. Sitrushedelmiä kuorineen lihoineen kuitenkin löytyy paljon mikä sekin melko pitkälle kantaa. Se lopun terävämpi puraisu vain jää puuttumaan.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti