sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Plevnan WeizenBock

Plevnan WeizenBock
  • Tyyli: Weizenbock
  • Alk.%: 7,5
  • Panimo: Koskipanimo, Tampere, Suomi
Suomen Paras Vehnäolut -tittelin vuosina 2015 ja 2018 napannut Plevnan WeizenBock osuu kyllä makuhermoon niin maan mainiolla tavalla. Ostin sitä keväisellä lounasreissulla parisen pulloa, mutta lisää piti tuoda sekä Tallinnan lautalta että uusintareissulla panimon omasta puodistakin. Olut on tullut kohdattua aiemmin ravintolamaailmassa, mutta edellisestä kerrasta on kulunut jo parikin vuotta ellei kauemmin. 
Perinteinen baijerilaistyylinen ja vahva vehnäolut. Väriltään punertava, maultaan makeahko, banaanimainen ja neilikkainen.
Plevnan WeizenBock
Oranssisen rusehtava, valkean vaahdon nostava olut. Pullossa aika kevyesti sakkaa, mutta näky on kohtalaisen samea. Utuinen ainakin. Tuoksussa keskittymän karamellista mallasta, kypsää banaania ja kuivempaa hiivan mausteisuutta. Varsin sahtimainen eli puhuttelee syvästi.

Maku noudattelee samoja linjoja, mutta erottuu sahdista melko terävien hiilihappojen myötä. Karamellista, enemmälti toffeista mallasta, kevyemmin banaania ja runsaammin vaaleita hedelmäestereitä. Lopussa kohtalaisen napakkaa katkeroa sekä lämpöä. Myös tunnelmaa kuivattavaa mausteisuutta on runsaasti, neilikkaakin löytyy. Lämpö tuo syvyyttä ja toivottua pyöreyttä. Hyvin miellyttävä olut.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti