perjantai 27. syyskuuta 2019

Olarin Hepialus Humuli DDH Pale Ale

Olarin Hepialus Humuli DDH Pale Ale
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Olarin Panimo, Espoo, Suomi
Ei ollut tällä kertaa se kuuluisa baarikärpänen, vaan rehti olarilainen humalaperhonen, joka blogistia pääsi puraisemaan. Espoolaispanimon tuotteet ovat aiemmin jääneet omalla kohtaa kokonaan harvoin vierailtujen oluttapahtumien varaan, joten en voinut sivuuttaa tilaisuutta, kun melko päheällä etiketillä varustetun DDH APAn kaupan hyllyssä kohtasin.

Hepialus Humuli on El Doradolla, Mosaicilla ja Citralla humaloitu, vähintään semisamea DDH Pale Ale. Sen rungosta löytyy ohramaltaan lisäksi myös kauraa ja vehnää, humalkiertoa on jatkettu kuivapuolella kahteen kertaan ja nimi lainattu etiketissäkin seikkailevalta humalaperhoselta. Sympaattinen nimi, elintavoista en osaa sanoa. Eikun joo, panimo kertoo sen olevan janon sammuttaminen sekä kaljahampaan kolotuksen poistaminen eli rehti kaveri siinäkin suhteessa. Oluena odotin siltä kuitenkin enemmän, vaikka ihan toimivaa kauppa-antia tarjoilikin.
Hepialuksen tuntomerkkejä ovat nestemäinen olomuoto, aromikkuuden takaava muodikas tuplakuivahumalointi sekä vaalea väritys. Lajiin enemmän perehtyneet voivat myös havaita sen humaliksi El Doradon, Mosaicin sekä Citran. Elintavakseen se on ottanut janon sammuttamisen sekä kaljahampaan kolotuksen poistamisen.
Olarilaista ehdottoman maanalaista...

Olarin Hepialus Humuli DDH Pale
Sameahkonlainen, vaaleankeltainen olut nätillä vaahdolla. Hedelmäinen tuoksu on keskirunsas, aromaattinen ja hyvää enteilevä.

Makumaailma on yllättävän pidättäytyvä, mutta osuu kyllä muutoin hyvin maaliinsa. Trooppista aromaattisuutta on mukavasti ja sitrushedelmäistä särmääkin löytyy. Lopussa on myös yrttisyyttä, etäistä mausteisuuttakin. Ja kyllä sitä volyymiäkin alkaa hiljalleen löytymään... Ihan hyvä, mutta odotin silti enemmänkin.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti