maanantai 2. syyskuuta 2019

Omnipollo x Prairie Artisan Ales Potlatch Farmhouse Ale

Omnipollo x Prairie Artisan Ales Potlatch Farmhouse Ale
Yksi tuoreimman Tallinnan reissun harvoista kotiintuomisista oli TapTapin hyllystä mukaan napattu Omnipollon ja Prairien bretta-aateloitu Potlatch. Mosaicilla humaloitu brettasaison herätti mielenkiinnon räväkän vihreällä paperikääreellään ja oli rehellisesti sanottuna puhdas arpaostos, joka osoittautui loppujen lopuksi varsin mainioksi sellaiseksi. On nimittäin runsasmakuinen, aromirikas ja samaan aikaan raikas ilmestys.

Potlatchia on tehty kahdella mantereella, joista Tallinnassakin oli tarjolla luonnollisesti tuo De Proefilla valmistettu Euro-versio. Oluen nimi viitannee Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen perinteeseen, juhlaan, jossa omaa vaurautta jaetaan muulle väestölle omaa varallisuutta ja mahtia esiintuoden. Tai sitten nimi viittaa nykymuotoisiin nyyttikesteihin. Tosin tämankaltaisen oluen kaatelu nyyttäreillä olisi periaatteessa alkuperäisen Potlatchin kaltainen rituaali, joka varmasti herättäisi kanssahörhöjen kunnioituksen.

Omnipollo x Prairie Artisan Ales Potlatch Farmhouse Ale
Hyvin kaunis, varsin vaaleankeltainen ja todella runsaan, kestävän ja kuohkean vaahdon nostava olut. Tuoksusta löytyy aromaattista, vaaleaa tropiikin hedelmää, sitrusta sekä melko runsasta brettaisuutta. Belgimausteita, saisonhiivaa, vaalean viljavaa mallasta ja kevyttä yrttisyyttä. Runsas ja valloittava.

Maku on upea. Sitruksinen kirpeys, brettataika, aromaattinen tropiikin tuulahdus ja kuivattava pippurimausteisuus uppoavat makuhermoon hienosti. Monin paikoin jopa orvalmaista menoa, joskin vähän kliinisemmässä muodossa. Ei pahasti, mutta pieni rustiikkisuus voisi tehdä terää.

Aromipuolella ei kuitenkaan ole säästelty ja yleinen raikkaus on ihailtavalla tasolla vaikka makujen runsaus ja kerroksellisuus hyvin eloisalla tasolla ovatkin. Tyylikäs ja arvokaspiirteinen brettasaison.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti