keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Magic Rock Common Grounds

Magic Rock Common Grounds
  • Tyyli: Porter
  • Alk.%: 5,4
  • Panimo: Magic Rock Brewing (Lion Co. - Kirin Holdings), Huddersfield, West Yorkshire, Englanti
Paahteiset ja etenkin kahvimaustetut portterit ovat pääsääntöisesti suurta herkkua. Magic Rockin kauppavahvuinen Common Grounds ei tee tähän linjaan poikkeusta ja olisi jykevämpirunkoisena silkkaa seksiä, jos tällaisen kielikuvan sallitte. Hyvinhän tuo homma toimii 5,4-prosenttisenakin, mutta tiettyhän tuo hieman tuntuman puolella tuntuu. Olut on saatu osana Pienen näytesettiä.

Common Grounds on ollut tuotannossa jo vuodesta 2015 lähtien ja se onkin taikakiveläisten ensimmäinen laajempaan jakeluun tuotettu kahviolut. Ennen sitä panimo oli tehnyt festareille parit kahvimaustetut versiot Cannonballista ja High Wiresta, mutta Common Grounds oli vasta se ihan vakavalla mielellä suunniteltu ja jatkuvaksi tarkoitettu kahviarominen teos. Materiaalista ja ammattipohjaista apua kahvihommiin saatiin paikallisetlta Dark Woods -paahtimolta, jonka kanssa yhteistyötä oli hierottu jo noiden kertaerien puolella ja yleisten visioiden muodossa.

Kahviahan tästä oluesta löytyy ns. triplana: brasilialaisista, intialaisista ja etiopialaisista pavuista tehty tummapaahtoinen blendi sukeltaa keiton sekaan mäskäyksen yhteydessä, Panama Cafe Kotowa Natural/ Panama Finca Lerida Natural -sekoitus hyppää joukkoon keiton aikana ja käymisprosessia säestetään vielä Ethiopia Yirg washed/Rwanda Maraba III -blendillä. Humalapuolta tähdittävät Magnum, Pacific Gem, Pioneer ja Sorachi Ace.
A full bodied, decadently smooth coffee beer in collaboration with local roaster Dark Woods. 7 different malts combine with 7 different coffees added at 3 different points during the brew to create a sweet toffee, rich fruit and chocolate depth, accented with notes of vanilla, and hazelnut. A coffee beer designed with texture, aroma and deliciousness in mind, brewed to celebrate locality and a shared philosophy in creative quality.
Magic Rock Common Grounds
Mustanlainen, beigen vaahdon nostava olut. Tuoksu on hieman kuiva, kahvinen, paahteisen maltainen ja tumman suklainen. Suklaan ja kahvin yhteenliittymässä on marjaisuutta ja vähän kitkeräkin kaiku eli ei täysin esteettömän kutsuva kokonaisuus.

Maku on parempi. Paljon parempi. Kauppavahvuus näkyy eniten tuntuman puolella, etenkin heti suuhun kaatuessaan. Makumaailma on kuitenkin upea, runsas ja loppua kohden tuntumakin syvenee rinta rinnan makujen kanssa. Kahvisuus on selvä päätekijä läpi maun, samoin tumman suklainen, kuivahko ja paahteisen maltainen runkokin.

Jälkimaussa on suklaata vähän syvemmässä ja makeassakin muodossa, alusta ja keskivaiheilta löytyy myös vienoa marjaisuutta. Vaniljaa on aika hintsusti, mutta eipä sen väliä. Toimiva paketti näihin vahvuuksiin. Lisärunsaus ei tosin tekisi pahaa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti