keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Scåssenes Comedie Rosée

Scåssenes Comedie Rosée
  • Tyyli: Aromatisoitu olut / Witbier
  • Alk.%: 4,9
  • Panimo: Scåssenes, Ecaussinnes, Belgia

Alkoholilain taannoinen miedonnus mahdollisti myös anniskeluravintoloiden ulosmyynnin. Sitä tosin koskee samat säännökset kuin päivittäistavarakauppaakin eli mukaan myytävien tuotteiden maksimivahvuus on 5,5% ja myyntiaika noudattelee kauppojen vastaavia (9-21). Kesällä mm. YLE uutisoi, ettei ulosmyynnistä ole tullut ravintoloille vuolasta bisnestä. En sinällään ole yllättynyt, sen verran rajaavat raamithan tällekin ”vapautukselle” laitettiin.

Eipä ole itsekään tullut lakipykälää juurikaan hyödynnettyä. Panimoiden omissa olutpuodeissa olen jo jonkin verran ehtinyt etenkin tienpäällä asioimaan, mutta puhtaasta olutravintolasta ostin ensikerran olutta mukaan vasta kesälomalla. Sekin lähinnä kuriositeetin takia. Aiheesta tuli mainittua Tampereen pikaraporin puolella jo tuoreemmin, mutta todetaan tähän nyt vielä nuo samat ajatukset:

Tuulensuun kaltaisen olutravintolan valikoiman edessä on suorastaan pöyristyttävän harmillista, ettei koko listaa voi hyötykäyttää ulosostotoimen muodossa. 5,5-prosentin raja jätti ulkopuolelleen valtaosan olutravintolan omatuonneista ja muista erikoisuuksista. Tokihan ravintolan idea on nauttia juomat pääasiassa paikan päällä, mutta onhan tuo näennäisen ulosmyynnin salliminen lähinnä kuluttajan kiusoittelua.

Ensimmäinen ostotapahtuma tuli kuitenkin suoritettua ja mukaan tarttui nyt arvioinnissa oleva belgiolut, Scåssenes-panimon Comédie-witsarjan vadelmalla maustettua Rosée. Ecaussinnesissa toimiva Scåssenes on itselleni täysin outo tuttavuus ja olutkin tuli valittua nätin pullon perusteella. Tarjolla olisi ollut muutama tuttu ja turvallinenkin vaihtoehto, mutta tällä mentiin. 

Panimolla on kapeahko perusbelgian perusolutsarja, sekä kolme tuotetta kattava Comedié-olutsarja, jonka runkona toimii White-niminen witbier. Vadelmalla maustettua Roséeta tukee myös orvokin lehdillä maustettu Violet – wittejä kumpikin.

Scåssenes Comedie Rosée
Punertavan rusakka, valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on hivenen makean vadelmainen, wittin esiinkaivelu on aika haastavaa. Vadelman läsnäolo on aika vahvaa ja mukavan aitoa. Makeudesta voisin tinkiä.

Maku on vadelmainen, edelleen melko makea mutta myös yllättävän pirteä. Kesäiselle terassille hyvin sopiva juoma, jossei aivan bruttia tyylikkyyttä kaipaa. Pidemmän päälle vähän raskaantuva, mutta vähän itsenikin yllättäen pidän kokonaisuudesta kohtalaisen paljon.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti