lauantai 28. syyskuuta 2019

Evil Twin x Prairie Bible Belt

Evil Twin x Prairie Bible Belt

Evil Twinin ja Prairien Bible Belt -oluet ovat kiinnostelleet jo hyvän aikaa, joten tähän purkkiin tartuin Kihoskhin hyllyssä kuin sika siihen limppuun. Jyhkeä, 13-prosenttinen Imperial Stout on käsittääkseni rakennettu mainion Even More Jesusin syväluotaavan ja muhkean rungon sekä Prairien Bombin sävykkään maustekirjon risteäville poluille. Ja etikettihän on kaikessa karmeudessaan upea!

Olut on valmistettu Westbrookilla South-Carolinassa. Jylhää ja suussa sulavan hidasliikkeistä makumaailmaa on tehostettu kahvilla, vaniljalla, chileillä ja kaakaonibseillä. Chilin potkusta en oluissa isommin ole välittänyt, mutta onneksi Bible Beltin ylimaallinen samettisuus himmentään niiden läsnäolon lähes kokonaan. Kerrassaan herkullinen syysillan sinetöijä!

Evil Twin x Prairie Bible Belt
Sysimusta, keskirunsaan, ruskean vaahdon nostava olut. Tuoksu on syvä ja samettinen. Tumman paahteinen, mokkainen, pehmeän kahvinen, suklainen ja vivahteikkaan vaniljainen. Hyvin monikerroksinen, runsas ja pehmeän paahteinen tuoksu enteilee herkullista jatkoa.

Maku on hurmaava. Oluen vahvuus ei käy lainkaan ilmi, vaikka selvää onkin että kaupparajaa korkeammalla liikutaankin. 13% tulee kuitenkin yllätyksenä, vaikka sen etukäteen tiesikin. Ja nyt puhun lähinnä juotavuudesta ja nautittavuudesta. Monesti näissä korkeuksissa vastaan tuleva polte, tiivistynyt intensiivisyys ja eräänlainen karkeuskin loistavat poissaolollaan eikä tasapainossa ole aistittavissa minkäänlaista epävarmuutta.

Runsasta kahvisuutta, tummaa suklaata ja kaakaota, vaniljaa sekä paahtunutta maltaisuutta. Mokkainen, samettinen tunnelma pätee edelleen, mutta lopusta löytyy myös kohtalaista katkeruutta ja tunnelmaan sopuisaa kapulaa iskevää salmiakkisuuttakin. Jälkimmäinen jää toki melko hienovaraiseksi, mutta selvästi löydettäväksi.

Suutuntuma on kohtalaisen runsas, muttei muhkea. Huulet tahmaantuvat ja nautintatahti on melko hidas. Olut on siitä huolimatta vahvuuteen verrattuna helposti lähestyttävä ja yllätävän ”sessioitava”, mikäli termiä näinkin huonossa paikkaa haluaa käyttää.

Kokonaisuutena joka tapauksessa erittäin hyvää!

Pisteet: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti