sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Omnipollo x 3 Sons Gideon's Pancake Stack

Omnipollo x 3 Sons Gideon's Pancake Stack
Omnipollon ja Miamin huudeilta ponnistavan 3 Sonsin pannukakkuaamiainen on odotetun erikoinen ja varmaan mielipiteitäkin jakava jälkkäristout. Gideon’s Pancake Stack on nimittäin 12,5-prosenttinen, vuoden verran Woodford Reserve -bourbontynnyreissä kypsynyt, erittäin tiivis ja hidasliikkeinen imperial stout. Oluen nimi toimii täydellisenä symboliikkana itse maulle, joka kieltämättä tarjoilee tuhdin keon vaahterasiirapilla kuorrutettuja jenkkityylin pannareita.

Oluen rungosta löytyy myös vehnä- ja kauramaltaita sekä näemmä hyvä lataus vaahterasiirappiakin. Paahteisen ja makean siirapin huomaa kyllä myös mausta ja lieneekin suurin syy, miksen ole aivan täysin myyty tuotteen äärellä. Hyvää se toki on, mutta suureudessaan jo vähän tökkiväkin.

Omnipollo x 3 Sons Gideon's Pancake Stack
Sysimusta, ohuen mutta tiiviin vaahdon nostava olut. Aika jyhkeä näky.

Tuoksu (ja maku) on alkuun paahtuneen lakritsainen, pinttynyt ja osin hiiltynyt. Lämpö onneksi avaa lukkoja mukavasti. Paahtuneen maltainen, paikoin toffeinen tuoksu tarjoaa vaniljaa, tammea ja paahdettua siirappisuutta. Myös lämmintä, hyvin hienoista punaviinimäisyyttä löytyy. Varsin voimakas ja intensiivinen tuoksu.

Maku on oikeastaan sitä mitä nimikin lupaa. Pannukakkukeko paahdetun makean siirapin kuoruttamana. Paahtunutta mallasta, tummaa toffeisuutta, paahtunutta siirappia, hiven lakritsiakin. Taustalla vaniljaa, tammea, yrttistä, punakkaa viinin lämpöä, muttei niinkään makua. Pidemmän päälle aika tuhti ja makeakin. Hitaasti nautittavaa jälkiruokaa... tai jenkkiläisen aamupalan korviketta. Maistan jopa kahvini tuoksun. Hyvää, mutta ehkä vähän turhaakin leikittelyä.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti