keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Cool Head x Kaffa Roastery Frappé Iced Coffee Stout

Cool Head x Kaffa Roastery Frappé Iced Coffee Stout
  • Tyyli: Milk Stout
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Cool Head Brew, Tuusula, Suomi
Cool Headin ja Kaffa Roasteryn uuttama jääkahvistout rantautui myös Jyväskylään enkä eräänlaisena kahvioluista kiinnostuneena harrastajana voinut vastustaa ostopäätöstä. Viisiprosenttiseen keitokseen on hulahtanut Kaffan paahtamien kahvipapujen lisäksi myös raakakaakaota ja laktoosia. Tarkemmaksi kahvilaaduksi on valikoitu indonoselainen Kerinci-erä. Rungosta löytyy myös pyöreyttä tuovaa kauraa ja tölkin teksti varoittaa mahdollisista pähkinäjäämistä, mikä on allergikkojen hyvä pistää merkille.

Olut lunastaakin sen, mitä kylki meille lupaakin, mutta kuten yleensäkin näihin vahvuuksiin sovitettujen stouttien ja etenkin kahvioluiden kohdalla, olisi muutama lisäprosentti paikallaan. Tai paikallaan ja paikallaan, mutta muhkeampi olomuoto ja rungon tuoma arvokkuus tekisivät oluesta todellisen nautintojuoman nopeasti viilentyvien syysiltojen hämäriin. Yllättävän tasapainoinen esites tämä jo nykyiselläänkin on, enkä pitäisi mahdottomana uusintaottoakaan. Hyvää ja tasapainoista kahvinpaahdetta tölkin täydeltä. Jäiden kanssa en tätä kuitenkaan lähtisi nauttimaan, vaikka sellainenkin optio ilmeisesti olisi olemassa.

Cool Head x Kaffa Roastery Frappé Iced Coffee Stout
Tummanruskea, kohtalaisen vaahdon nostava olut. Tuoksu on hyvin kahvinen, kevyen suklainen, paahtuneen maltainen ja hivenen pähkinäinen.

Maku toistaa tuoksua. Kuivan suklainen ja pähkinäinen kahvisuus dominoi tunnelmaa. Paahtunut maltaisuus vaikuttaa taustalla, jälkimaussa on kevyelti lakritsia ja suutuntuma saisi olla pyöreämpi. Makumaailma luotaa kuitenkin syvälle, eikä tuo rungon odotettu kepeys sinällään kohtaloksi koidu. Optimivahvuus vain olisi siellä kahdeksan prosentin hujakoilla ja samettisissa ulottuvuuksissa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti