tiistai 17. syyskuuta 2019

Hangaround & Nobody Brewing 40250 (2019 Edition)

Hangaround & Nobody Brewing 40250 2019 Edition
Hangaround & Nobody -kaksikko on tuunannut vuosi sitten Päijänteen aaltojen äärellä nautittua Lohikoski arean tunnusta kantavan 40250 American Pale Alen reseptiikka humalakirjon osalta. Muutos ei ole suuri: Summit vaihtui Belmaan. Vuosi on kuitenkin taas kuljettu, olutta nautittu ja keitelty sekä sitä myöten menty eteenpäin. Ja minusta sen kyllä huomaa. 

Punanuttuisen APAn valmistuspaikka näkyy edelleen olevan UG Brewery, vaikka tuotantoa on siirretty myös kotikaupungin Panimoyhtiö X:n huomiin. Oli miten oli ja oli muutos lopulta millainen hyvänsä, maistuu 40250 viime kesän muistoja paremmalta ja tuntuukin, että kiertolaiskaksikko on nyt tosissaan löytänyt sen IPA-hedelmän. Tätä enteili nimittäin jo äskettäin käsitelty Kortepohja-sarja.

Tarkemmin avattuna oluen rungosta löytyy ohra- ja vehnämallasta sekä kaurahiutaleita. Humalakattauksen nykymuoto tottelee nimiä Summit, Citra, Ekuanot, Azacca ja uutena mukaan tullut Belma. 40250 on saatu lahjuksen muodossa tekijöiltä. Väitän, ettei sillä ole vaikutusta kehuihin.
Heavily aroma- and dryhopped American Pale Ale With No Fishy Business. In this 2019 Edition Summer hops are replaced with Belma hops.
Hangaround & Nobody Brewing 40250 2019 Edition
Vaaleankeltainen, kevyen utuava olut niukahkolla vaahdolla. Tuoksu on vaalean hedelmäinen, sitruksinen ja kevyen karamellinen.

Maussa on hieman runsaammin sitruksista särmää ja tuoksun karamellisuus on painunut mukavan matalalle tasolle. Liekö tuota huomaa lainkaan. Vaaleaa tropiikin hedelmää sensijaan löytyy. Lopetus on hieman greippinenkin, yrttinen ja mukavan rapea. Jopa yllättävän pureva. HNB-duo on kyllä löytänyt IPA-jyväsen!

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti