torstai 7. marraskuuta 2019

Brooklyn Special Effects

Brooklyn Special Effects
 • Tyyli: Alkoholiton olut (Kuivahumaloitu lager)
 • Alk.%: 0,4
 • Panimo: Brooklyn Brewery (Kirin Holdings), Brooklyn, New York, USA

Brooklynin 0,4-prosenttinen Special Effects on kerännyt sen verran paljon kehuvia kommentteja, että piti itsekin ottaa testiin. Holittomia tuli taas kesän mittaan kulutettua hyvä liuta, mutta vaihtelutaajuus eri tuotteiden välillä on jäänyt muutamien kokeilun jälkeen aika vähäiseksi. Tarjolla kun on edelleen aika paljon ylimakeita vierrejuomia, mutta Hoppy Lageriksi tyypitetty, Citralla ja Amarillolla kuivahumaloitu erikoisefektiä ylitti kiinnostuskynnyksen.

Oluen minimaalinen, mutta makuun jo selkeää ryhtiä yleensä tuova vahvuus on toki siinä kintaalla, että kehtaako tuotetta alkoholittomana oluena esitellä. Suositella sitä joka tapauksessa kehtaa, sillä vaikka alku melko makealla liu’ulla liikkeelle lähteekin, tekee loppua kohden esiin nouseva havuisuus, mäntyisyys ja sopiva katkeruus ihmeitä kokonaisuulle. Varsin toimiva esitys siis ja otettaneen maistoon uudemmankin kerran.

Brooklyn Special Effects
Punakanruskea, yllättävän runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on melko mieto, makeahko, leipäinen ja pihkainen. Vähän metallinenkin.

Maku on parempi, edelleen vähän vierteisen makea, kuten holittomat yleensäkin. Mutta brooklynläinen tarjoaa muutakin. Mukava on leipäisempääkin otetta, pihkaa, kevyempää havua ja mausteisuuttakin. Makumaailma on aika runsas ja suht tasapainoinenkin, ainakin lajikirjon yleistuntemuksiin verraten. Makeus on äitelintä aivan alussa, lopussa sitä myös esiintyy, mutta vähäisemmin. Melkos toimiva paketti.

2 kommenttia:

 1. Tässä, kuten muissakin alkoholittomissa oman kokemuksen mukaan, on avainsana rikkoa perussääntöä: Älä kaada lasiin. :) Makeus ja se epämääräinen holittoman huonous korostuu liikaa. Pullon suusta menisi sokkona täydestä oluesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun silloin ei saa hyvää kuvaa :D Ei vaan, hyvä vinkki.

   Pistetään korvan taakse, palautusoluena toimiva Heinekenin 0,0 tuleekin yleensä juotua suoraan purnukasta, liekö siinä syy miksi onkin enemmälti raikas janonsammuttaja eikä niin vierteinen tai metallinen kuin monet muut.

   Poista