lauantai 9. marraskuuta 2019

Горький в шоке - Gorkiy V Shoke

Горький в шоке - Gorkiy V Shoke
  • Tyyli: Stout
  • Alk.%: 7,0
  • Panimo: Gorkovskaya Brewery (Горьковская пивоварня), Nižni Novgorod, Venäjä

Sain tuossa aiemmin tällaisen tuliaisen itärajan takaa. Tuotteen taustojen selvittäminen oli tällä kertaa hieman työläämpi tehtävä, kun oluen nimikin oli itselle täyttä hepreaa. Gorkovskaya-brändin alle asettuva, etiketin vinkkaama, suklainen stout sieltä loppujen lopuksi paljastui, joskaan kovin syvälle oluen spekseihin en sisälle päässytkään.

Gorkovskaya kuulostaa jotenkin etäisen tutulta aiheelta, mutten ole varma liittyykö etiäinen olutalaan laisinkaan. Brändin jäljittäminen toi eteen vähän kahdenlaista tietoa. Olut löytyy tutun kuvajaisen kanssa pienen Nižni Novgorodissa toimivan panimon kotisivuilta ja samaa sanoo myös sosiaalinen nautintokirjauspalvelu Untapdd. Toisaalla olut taasen tyypitetään meikäiläisillekin tutumman Baltika-panimon alaiseksi eli Venäjän Carlsbergin serkukseksi. Baltikan kotisivujen brändiluettelo ei Gorkovskayasta tosin ole kuullutkaan, joten mennään tuolla pienellä Volgan virran varrella vaikuttavalla toimijalla eteenpäin.

Olut on tosiaan maustettu ihan ehdalla tummalla suklaalla, ei siis esanssein tai muin täyteainein. Aika makeaksihan tuo ajan mittaan kuitenkaan kääntyy ja puolen litran pullo hipoo jo ehdotonta maksimia makukokemuksena.

Горький в шоке - Gorkiy V Shoke
Tummanruskea olut kuohkealla ja kauniilla vaahdolla korostettuna. Tuoksu on varsin suklainen, tai ehkä enemmälti kaakaoisen maltainen. Laktoosista makeutta, kypsää hedelmää, pähkinää... Aika soljuva ja pehmeä paketti.

Maku taustaltaan makeampi, sellainen hedelmäinen ja kaakaomaisen suklainen. Paahtunut mallas tarjoaa lisää suklaan sävyjä, myös laktoosia löytyy kohtalaisen paljon. Suutuntuma jää keskirunsaaksi ja puolen litran pullo osoittautuu loppua kohden aikalailla maksimiannokseksi makeuden tiivistyessä ajan mittaan. Yleisolemus on pääosin tasapainoon yltävä, mutta hapuilee paikoin aika paljonkin.

Pisteet: 29/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti