keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Evil Twin Grand Cru

Evil Twin Grand Cru
Talven merkkejä on ollut jo ilmoilla, joten varustautuminen on hyvä aloittaa tilaisuuden sen salliessa. Evil Twinin vaatimattomasti Grand Cruksi nimetty Imperial Stoutin ja Barley Winen pyhä yhteenliittymä onkin yksi erittäin varteen otettava talvikauden mielen lämmittäjä ja rauhallisuuden tunnelmaa läsnäolollaan ylevöittävä tekijä. 

Oman lisämausteensa 12,5-prosenttiselle sekoitteelle antaa tammisissa vaahterasiirappitynnyreissä kypsyttäminen, mikä tämän oluen kohdalla onkin onnistunut mitä parhaiten – imelä lisäkaiku ei ryntää dominoimaan kokonaisuutta, vaikka selvän leimansa koko oluen makumaailmalle, tunnelmalle sekä myös tuntumalle antaakin. Erinomainen ja hitaasti hörpöteltävä kokonaisuus.

Evil Twin Grand Cru
Hyvin tummana ja hitaana lasiin kaatuva olut nostaa ohuen, ruskeana kestävän vaahtokruunun laelleen. Tuoksu viittaa vahvasti paahtuneen vaahterasiirapin imperiaalisiin mittoihin nostetun stoutin suuntaan. Lakritsia, tummaa suklaata, hieman kypsää hedelmääkin. Vaahterasiirappi tuntuu pysyvän aisoissa, sopivana mausteena, mikä harmillisen usein valtaa liikaa alaa. Ei kuitenkaan tällä kertaa - ainakaan tuoksun perusteella.

Eikä lopulta maunkaan. Imperial Stout määrää tahdin, paahtunut siirappisuus pinnoittaa reunat - diktatuuriseen päärooliin se ei onneksi tällä kertaa pyri. Tummaa suklaata, lakritsia, kohtalaisen napakkaa katkeruuttakin. Mukana on myös keskitummaa, kypsänä kuivattua hedelmäisyyttä sekä vähän mausteisuutta. Lämpö tuo mukaan myös mukavaa punaviinin sävymaailmaa.

Vahva runko nostattaa matkaansa melko lämmittävän poltteen, mikä sopii muutoin lähes häiritsemättömän soljuvaan tuntumaan hienosti. Jyhkeä, runsas ja lämmittävä kokonaisuus. Todella hieno olut.

Pisteet: 42/50

2 kommenttia:

 1. Mistä tämä hankittu?

  Hankintapaikka voisi olla hyvä lisä perustietoihin, nykyään noita hankintakanavia on niin paljon että usein tulee näitä lukiessa miettittyä että mistäköhän on hankittu. Vaikka joskus sen kyllä leipätekstissä mainitsetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kihoshkhista on hankittu. Ja näkyy vielä hyllyssäkin siellä olevan.

   Ostopaikka jää usein puolivahingossa kertomatta, kun oluen hankinnasta voi mennä pitkäkin aika siihen, kun se vihdoin juodaan ja juttu joskus julkaistaan. Valikoimat ehtii siinä välissä monesti muuttumaan niin tuo tieto on jäänyt turhankin usein sitten esiinlaittamatta. Otetaan ohjelmaan asian selvempi korostaminen vastaisuudessa :)

   Poista