torstai 28. marraskuuta 2019

Lahden Erikois IPA 0,5%

Lahden Erikois IPA 0,5%
  • Tyyli: Alkoholiton IPA
  • Alk.%: 0,5
  • Panimo: Hartwall (Royal Unibrew), Lahti, Suomi
Tulipa kauppareissulla vastaan tällainen lähes holiton versio Hartwallin nostalgia-sarjan IPAsta. Sen suurempia odotuksia korostamatta testiin otettu lahtelainen on rakennettu ohra- ja vehmaltaiselle, hieman kauraakin kantavan pohjan varaan. Vahvuutta tosiaan luvatut puoliprosenttia, katkeroaineita 25 EBUn verran.  Yleisesti ottaen ihan kohtalainen esiintulo, joka saa pohtimaan, millaisen holittoman Olvi omasta IPAstaan saisi tämän kilpakumppaniksi loihdittua?
Alkoholiton Lahden Erikois IPA on kullankeltainen olut, jonka tuoksussa voi aistia sitrusta ja trooppista hedelmää sekä kukkaisuutta. Keveään mallasrunkoon yhdistyy erikoishiivan tuoma aromaattisuus ja miellyttävän pehmeäksi pyöristyvä katkerohumalointi. Nautinnon kruunaa paksu valkoinen vaahtokukka.
Lahden Erikois IPA 0,5%
Sameahko, vaaleankeltainen olut runsaalla ja kestävällä vaahdolla. Tuoksu on tuoreeltaan raikas ja sitrusvetoinen. Toinen nuuhkaisu tuo totuuden lähemmäksi nenää. Sitrus alkaa kadota aika pian ja jää tasaisen vierteisen makeuden varjoon. Raikkauttakin vähän jää, eikä tässä ihan pahimpien nollalagerien imelyyksiin mennä.

Ja maku onkin taas vähän hopahtavampi. Tai aika paljonkin. Hunajainen vierteen makeus tulee kunnolla esiin vasta jälkimaussa ja alkupuoli mennäänkin varsin tuoreen sitruksisissa merkeissä. Vähän yrttisissäkin. Aromit tuntuvat katoavan aika pian, mutta odotuksiin nähden aika kelpoinenkin veto. Ei mikään Nanny State sentään kumminkaan.

Tämän kokemuksen myötä jään mielenkiinnolla odottamaan, koska Olvi IPAsta tulee tarjolla kilpaileva tuote. Erikois IPA aloittaa jo kohtalaisesti, mutta Iisalmessa saattaisi olla sanansa sanottavana tähänkin lajiin…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti