lauantai 2. marraskuuta 2019

Nothern Monk Patrons Project 5.07 Ricky Lightfoot // Scafell Pike

Nothern Monk Patrons Project 5.07 Ricky Lightfoot // Scafell Pike
Northern Monkin Patronssarjan seitsemäs juoksuolut vie meidät Englannin korkeimmalle vuorelle, lähes kilometriin kohoavalle Scafell Pikelle. Pysymme siis edelleen Cumbriassa, sarjan tähtenä toimivavn polkujuoksija Ricky Lightfootin kotiseudulla. Kesällähän hölköteltiin kepoisen samean Session NEIPAn tahtiin, mutta tämä nousu vaatiikin jo hieman tuhdimmat eväät.

Perisameilla linjoilla toki edelleen pidättäydytään, mutta muhkeutta ja vähän vahvuuttakin on lisätty matkaan mukavasti. Kuusiprosenttinen Hazy IPA ei ole ehkä se kaikkein vahviten rentouttava lajiedustaja, mutta sen makumaailmalla ja kokonaisuuden syvyyksillä on haettu jopa imperiaalit vahvuusluokat ylittävää tarjontaa. Ja kohtalaisen hyvin siinä on onnistuttukin.

Scafell Spiken runkoa on ryyditetty sekä muhkeutta että sulavuutta korostavin raaka-ainein, kuten kauramaltain ja -hiutalein, chitmaltain ja keittoon lisätyllä maltodekstriinillä. Kahteenkertaan rennosti kuivahumaloitu olut on aateloitu Azaccan, Columbuksen ja Citran pyhällä liitolla. Ja lopputulema onkin aika runsas, puhutteleva sekä varmasti vahvuuttaankin yltäkylläisempi.

Nothern Monk Patrons Project 5.07 Ricky Lightfoot // Scafell Pike
Nothern Monk Patrons Project 5.07 Ricky Lightfoot // Scafell Pike

Smoothimaisen samea, keltaisen asteikkoa tunnustava olut hyvin runsaalla ja kestävällä vaahdolla. Runsas tuoksu tunnustaa sitruunaa, mäntyistä havuisuutta sekä hedelmälihaisaa tropiikin runsautta aprikoosin, mangon, vesimelonin sun muiden muodossa.

Maku toistaa tuoksun muhkean hedelmäistä linjaa. Tropiikkia tulee tuutin täydeltä ja melko muhevassa muodossa. Lopetus on toki vähän särmikkäämmän hedelmäinen, yrttisen tuore ja tietty sitruksinen. Tuntuma on hyvin pehmyt ja pyöreä, lienee maltodekstriinin ansiota. Se antaa myös vaikutelman hienoisesta makeudesta, mikä tuo taustalle vähän raskaankin piirteen. Ei se pahasti haittaa, mutta nousee esiin aika ajoin. Muutoin maku tarjoilee hyvin hedelmälihaisaa trooppisuutta aprikoosin, papaijan, mangon sun muiden kanssa. Melko pätevää tekemistä taas kerran.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti