tiistai 26. marraskuuta 2019

Whiplash Blue Ghosts

Whiplash Blue Ghosts
Lahden Paavolasta löytyvä taikakaappi tarjoili viimereissulla myös aika laajaa pohjahiivalinjaa, josta matkaan tarttui tämä Whiplashin Alppisveitsissä panetuttuma Blue Ghosts Pilssi. Tokihan tämmöisen vähän trendivetoisemman panimon näkemys ja tekele jalosta oluttyylistä aina vähän mietityttää, mutta rohkenin silti tarttua kuivahumaloituun törppöseen. Olihan se kuitenkin Saazilla ja Hersbruckerilla humaloitu. Ja makuhermoonhan se loppujen lopuksi sitten osuikin.

Irlantilaiset ovat tosiaan käyneet pienellä oluenlaskureissulla Keski-Euroopassa. Sveitsin, Ranskan ja Italian rajojen risteyskohdan tuntumassa sijaitsevaan Martignyn pikkukaupunkiin rakennettu White Frontier tulee tuon reissun myötä tutuksi itsellekin. Aika raikkaalta ja modernia linjaa vetävältä tekijäporukalta tuo pikkusilmäilyn perusteella vaikuttaa ja ainakin sijainti on upea, kuten Sveitsissä nyt yleensäkin: Rhônen laakson mutkaan rakentunutta kaupunkia varjostaa pohjoisessa Bernin Alpit, kaakossa Valais’n vastavaavat, lännessä Chablaisin Alpit ja etelässä voi kiivetä Mont Blancille, jonka juurelle on rapiat 40km matka teitä pitkin.

Whiplash Blue Ghosts
Blue Ghostsin raikkaan purevasta makumaailmasta voi hyvinkin löytää tuota vuoriston puhtauden tunnelmaa, ainakin jos mielikuvilla haluaa leikitellä. Puhdas ja erheetön kokonaisuus, jollaiseen tarttuu vähän craftimmankin tekijän kohdalla mielellään, kun tuote tälle tasolle on saatu hilattua. Alla oluen sisältö tölkin kyljen kertomana:

Maltaat: Pilsner. Carapils.
Humalat: Saaz, Hersbrucker.
Hiiva: WLP83


Whiplash Blue Ghosts
Utuava, vaaleankeltainen olut valkoisella vaahdolla. Tuoksu on hyvin raikas, ruohikkoisen tuore, mannermaisen yrttinen ja puhtaan sitruksinen. Runko on kepeä ja asiaankuuluvan eleetön.

Maku on hieno. Se on hyvin, hyvin raikas, vaaleaa, kevytlinjaista mallasta taustalla antava, tuoreen humalan hekumaan nojaava. Siltä laidalta löytyykin sitten tuoretta ruohoisuutta, yrttiä ja etenkin lopussa esiin tulevaa sitruksisuutta. Ja vähän mausteisuuttakin. Todella hyvin suuhun istuva Pils!

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti