tiistai 19. marraskuuta 2019

To Øl Gose To Jamrock

To Øl Gose To Jamrock
Kaapin pohjalle oli jäänyt kesäarvio Pienen toimittamasta tölliläisestä, Jamaikan rytmejä Gose to -sarjaan tarjoilevasta Gose To Jamrockista. Alkujaan ajatus mangolla ja guavalla maustetusta, jamaikalaisessa rommissa liotettujen tammilastujen kanssa kypsytetystä 3,8-prosenttisesta Gosesta ei kamalasti jaksanut innostaa, mutta lopputulema vei sen kuuluuisan kielen mennessään. Tai aika lähellä ainakin oltiin.

Oluen rungosta löytyy ohra- ja vehnämaltaan lisäksi myös mallastamatonta vehnää, ruokosokeria ja dekstroosia eli panimosokeria. Se on humaloitu Mosaicilla. Näistä aineksista rakentuukin oikein leppeä Jamaikalle meidät johdatteleva Gose. Welcome to Jamrock.

To Øl Gose To Jamrock
Vaaleankeltainen, sameahko, todella, todella runsaasti vaahtoava olut. Tuoksu on happamahkon hedelmäinen, trooppinen, vähän mehukaskin, mutta samalla kepeä. Onpa hyvä!

Kirpeähkö, vaaleaan taittuva tropiikin hedelmäiloittelu on kuin purkillinen rapeaa kesäfiilistä. Mangot ja guavat löytyy hyvin, yleensä päällekäyvä sitruksisuus pysyy aisoissa antaen makuun tarpeenmukaisen latauksen ilman ylilyöntiä. Sitrus on puhtaimmillaan lopussa, missä se lyö yhteen kevyen, mutta tunnistettavan suolaisuuden kanssa. Todella toimiva kokonaisuus.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti