lauantai 30. marraskuuta 2019

Olvi Merry Xmas IPA

Olvi Merry Xmas IPA
  • Tyyli: Red India Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Olvi, Iisalmi, Suomi
Olvin näytepaketista paljastui aiemmilta vuosilta tutun joulu-IPAn uudistettu versio. Tällä kertaa 5,5-prosenttinen IPA on saanut eteensä vielä Merry-etuliitteen ja purkin sisältökin on vissiin hieman aiempaa tummempisävyistä (55 EBC). Red India Pale Aleksi tölkkikin sen tarkemmin sanoen tyypittää. Humalointi on hoidettu aiempaan tapaan Opalilla (GER), Cometilla (USA) ja Kazbekilla (CZE).

Iisalmelaisillahan on ollut varsin hyvää tekemistä näiden vähän trendaavampien tuotteiden saralla, joista etenkin se potin aikanaan räjäyttänyt Olvi IPA on omissa kirjoissani edelleen se vakaa johtotähti, johon tulee tartuttua aika ajoin edelleen. Joulu IPA ei valitettavasti panimon terävimpään kärkeen onnistu nousemaan.

Olvi Merry Xmas IPA
Punakanoranssinen, kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on alkuun aika aromaattinen ja raikas, mutta tasoittuu melko pian aika tasapaksuksi ja hillitymmäksi. Sitrusta on, mutta enempi yrttisyyden suuntaan käännytään.

Maku on parempi, mutta ilmeisesti hieman korostettu maltaisuus jää turhan epämääräiseksi elementiksi sinällään hyvän humalkirjon kylkeen. Sitrusta, yrttiä ja havua, hieman ehkä karamelliäkin rungosta taitaa irrota. Vähän hervoton ja sekava kokonaisuus. Ei yllä Olvin IPA-linjan kärkipäähän, ei sitten millään.

Pisteet: 28/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti