perjantai 8. marraskuuta 2019

Oud Beersel Oude Geuze Barrel Selection Oude Pijpen 2017

Oud Beersel Oude Geuze Barrel Selection Oude Pijpen 2017
Tämänkertainen Oud Beerselin perustuotetta ”erikoisempi” Oude Geuze nojaa omintakeisuudessaan tarkkaan tynnyrivalintaan. Oude Pijpen on näet majaillut 650-litraisissa, aiemmin portviinien rahtaamiseen käytetyissä tammitynnyreissä, joiden ikähaarukka ulottuu välille 60-120 vuotta.

Vahva viinilasti tuotiin maahan yleensä joko Antwerpenin tai Brysselin satamien kautta. ”Putkiksi” kutsutut tammitynnyrit ovat sittemmin päätyneet lambicvalmistajien käsiin ja kulkeneet paikoin myös panimolta toiselle – 1900-luvullahan fuusiot, alasajot ja muut monipäistä valmistajajoukkoa tiivistäneet tapahtumat olivat todella yleisiä. Lambicia näissä iäkkäissä tynnyreissä on kypsytelty jo jopa vuosikymmenten ajan. Erikoista tai ei, on Oude Pijpenin 2017 vuosikerta kerrassaan hekumallinen nautintojuoma, johon ihastuu jo ensinuuhkaisulla, huulten kostuttamisesta nyt puhumattakaan.
Oude pijpen are old barrels of 650 liter that are used for lambic for generations. The barrels were used to transport Port wine by boat to Belgium and were purchased by lambic breweries. These barrels are between 60 an 120 years old and give a character of old wood combined with expressive flavours of traditional lambic. 
Oud Beersel Oude Geuze Barrel Selection Oude Pijpen 2017
Samea, kevyesti oranssisen keltainen ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on hieno. Hyvin tyylikäs, sopivan kirpakka, omenainen, kuiva ja vaalean viinimäinen. Tamminen kaiku on kaunis, kokonaisuus vaaleista väreistään huolimatta punaviinimäistä lämpöä antava, hivenen mausteinen, kuivatun yrttinen, hennon etikkainenkin. Sopivan funky, monipuolinen ja aromeiltaan kerrassaan upea.

Maku. Se on kohdillaan. Erittäin elegantti, runsaasti viinimäisiä vihjeitä antava, hyvin tammista kotiaan korostava ja happamuuden sekä kirpeyden kanssa tasapainottelussa täydellisesti onnistuva kokonaisuus. Viheromenainen, kuivan valkoviinimäinen, varsin kuiva ja kieltä kipristävän kirpakka. Tasapaino on käsin kosketeltavaa. Todella kaunista, tyylikästä sekä siitä huolimatta runsasta ja viettelevän syväjuonteista.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti