lauantai 7. joulukuuta 2019

Nokian Keisari Micro IPA

Nokian Keisari Micro IPA
  • Tyyli: Micro IPA
  • Alk.%: 2,8
  • Panimo: Nokian Panimo, Nokia, Suomi
Nokian Panimon syksyinen uutuus on saanut sen verran kehuja osakseen, ettei sitä voinut enää ruokaostoksilla sivuuttaa. Hintaakin tällä 2,8-prosenttisella elintarvikkeella on reilusti alle kahden euron, joten kovin korkealta ei senkään suhteen päästä putoamaan – ja vähäholiset vaihtoehdot kiehtovat noin yleensäkin, sillä viimeaikoina oikeasti toimivia low ABV -oluita on tullut markkinoille enemmänkin.

Keisari Micro IPA on tosiaan vahvuutensa puolesta 24h/vrk myytävien tuotteiden kategoriaan mahtuva kuivahumaloitu IPA. Sen rungosta löytyy Pilsner-, Pale Ale-, Red Active-, Dextrin- sekä ruismaltaita ja se on saanut merkinnän gluteenittomuudesta (alle 20mg/kg). Humalointi on hoidettu Columbuksen, Cascaden ja Wai-itin voimin lopputuleman ollessa aika mukavan rapsakka (60 EBU), kepeä mutta runsasmakuinen.

Nokialaisten kepeä humalapommi osuukin hyvin maaliinsa ja sen kehujien joukkoon on helppo yhtyä. Samanlaista pirteyttä ja humalatarjontaa kelpaisi nautiskella myös panimon muussakin tuotannossa – ehkä pitäisi taas pitkästä aikaa kokeilla mitä Keisari APAlle (ent. 66 APA) tänä päivänä kuuluu. Micro IPA enteilee sen suhteen varsin hyvää ja on omaan suuhun aavistuksen toimivampi kuin esimerkiksi Olvi Hi-Hop Mild IPA.

Nokian Keisari Micro IPA
Kirkas, vaaleankeltainen ja runsaan vaahdon kruunaama olut. Tuoksu on keskirunsas, kevyen trooppinen ja sitruksinen, hieman yrttinen. Tuoksun perusteella vielä hankala sanoa suuntaa.

Mutta maku sen lopulta paljastaa: ei lainkaan hassumpi. Sitrusta, kevyempää yrttiä sekä vienoa trooppisuutta. Ei trendikkään aromaattista tai sameaa tekemistä, vaan enemmän sitruksen purevuuteen ja suoraviivaisempaan makumaailmaan uskovaa koulukuntaa. Aromaattisuuttakin toki löytyy, mutta pääosa ei nykymittarein se korkealentoisimman trooppinen ole. Eikä tässä kohtaa tarvitsekaan olla.

Napakka, ehkä vähän kansaan menevää rapsakammassa muodossa kulkeva kokonaisuus toimii hienosti. Minua se puhuttelee esimerkillisen tasapainoisena, humalan puraisua sopivasti tarjoavana ja kepeän raikkaana oluena, josta makua löytyy yllättävänkin runsaasti.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti