sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Tanker Winter Is Coming Mint Stout


Tanker Winter Is Coming Mint Stout
  • Tyyli: Stout
  • Alk.%: 8,5
  • Panimo: Tanker, Jüri, Viro
Tankerkin näkyy ottaneen askeleen vähän kansainvälisempää nimimaailmaa, kuten heidän joulun alla Alkon valikoimiin saapunut minttuinen stoutkin osoittaa. Värikkäästi somistettu Winter Is Coming tunnettiin aiemmin helpommin alkuperälokalisoitavalla nimellä, Külmale Maale, mutta on taipunut nyt yleismaailmallisemmin soljuvammalle lontoon murteelle.

Mintulla maustettu 8,5-prosenttinen stout oli kohdallani puhdas heräteostos, vaikken mintusta oluen mausteena kummemmin välitäkään. Talvinen minttukaakaokin on yliarvostettua hapatusta. After Eightit mielessä olueen kuitenkin tartuin ja ihan kelpo esityshän sieltä ulos tupsahti. Runsaampaa ja pehmeämpää muhistelua olisin tuntuman ja makusyvyyden suunnille kuitenkin kaipaillut.
Sweet, pitch black beer with a frothy brown creamy head. Chocolate, coffee, mint and roasted barley take turns of dominating this decadent blend of flavours. A true winter warmer to be enjoyed in slow sips by the fireplace.
Tanker Winter Is Coming Mint Stout
Hyvin tumma, runsaan ja kevyen ruskean vaahdon nostattava olut. Tuoksu on tummansuklainen, sävykästä minttua henkivä ja paahtuneen maltainen. Ei järettömän syvä tai muhkea, mutta varsin toimiva.

Maussa suklaa ja minttu sekoittuvat yhteen oikein kunnolla. Mintun raikkaus löytyy hyvin jo paahtomaltaisessa, kevyen suklaisessa alkuvaiheessa, mutta voimistuu kohti suklaisempaa jälkimakua liikuttaessa. 

Oluen suutuntuma ja yleinen syvyys jää hieman keskirunsasta soljuvammaksi, muttei nostata aivan After Eightiin vertautuvaa muhevuutta. Ei sinällään tarvitsekaan, vaikka vahvuuden myötä halajaisin vähän enemmän pehmeyttä runkoon mukaan. 

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti