keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Alkon Jouluoluet 2019: Wieninger Winter Festbier

Wieninger Winter Festbier

Tutustuminen Alkon tämänvuotiseen joulutarjontaan on käynnistynyt jo alkuunsa melko vähäisiä odotuksia verkkaisemmin. Matkaan on tarttunut vain Autenriederin makeahko vehnäbocki ja pullollinen aina niin ihanaa Ayingerin WinterBockia. Kolmaskin osto on nyt tosiasia ja edelleen mennään saksalaisvoimin, mikä tuntuukin tänä vuonna olevan koko kattauksen kantava taustavoima.

Wieningerin vaalea, Spalterilla humaloitu hieman kaupparajaa rungokkaampi Winter Festbier oli omalla listalla siellä ”jos ehtii” -oluiden joukossa. Lageria alkoi kuitenkin tekemään mieli ja kuten ennakossakin totesin, kiinnosti tämä nimenomainen tuote lähinnä panimon oivallisen doppelbockin ansiosta. Netin arviopalstat eivät sen sijaan kovinkaan kummoista makukokemusta enteilleet, mutta mistäpä sen itse maistamatta tietäisi. Viitteitä mukaillen se maistelu kuitenkin sitten meni.

Eipä se sitten kovinkaan mielenkiintoiseksi arvaksi osoittautunut. Perusvarma, vaalea ja melko suoraviivainen olut on sinällään varsin mallikas kokonaisuus, muttei tarjoa mitään, mikä tekisi siitä lajityypin selkeää kärkiryhmää. Neutraali, asiansa ajava kokemus, jota kohtaan tuskin tulee uusintaostoon edellyttävää kaipuuta.
A gold coloured Spezial beer, brewed especially for the most beautiful hours of the year. The Privatbrauerei M.C. Wieninger wishes you a Merry Christmas. This beer that’s strong of character is for the peaceful time, strong when drunk, but nevertheless reservedly full tasting, with noticable pleasant bitterness; gold in appearance.

Wieninger Winter Festbier
Kullankeltainen, hieman utuinen olut kauniilla vaahdolla. Tuoksu on vaalean maltainen, yrttinen ja kepeän ruohoinen. Kepeä ja raikas, hieman keksiä rungostaan antava.

Maku on alkuun aika kalsean oloinen, mutta avautuu onneksi melko pian. Ei se nyt mikä aromipommi ole, mutta hyvänlaatuinen lagerolut suht napakalla loppurutistuksella. Vaalea maltaisuus on hivenen keksimäistä ja hunajaistakin, mutta pysyttelee pitkälti kevyenä ja ehkä vähän kuivanakin. Loppupuolen tarjonta painottuu enemmän yrttisen ja ruohoisen humalan antiin, josta tuo rapea loppupurentakin voimansa ammentaa.

Jälkimaku on edelleen vähän metallinkaikuinen, mutta sieltä tuntuu löytyvän vastapainoksi hieman sitruksistakin kirpeyttä. Ei pöllömpi, muttei oma suosikkikaan tässä lajissa. Ei tee kunniaa panimon oivalliselle doppelbockille.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti