maanantai 9. joulukuuta 2019

Panimoyhtiö X Keskitalvi Bitter Ale

Panimoyhtiö X Keskitalvi Bitter Ale
  • Tyyli: Bitter Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Panimoyhtiö X, Jyväskylä, Suomi
Panimoyhtiö X on ollut alusta saakka hyvin esillä Keskimaan kaupoissa. Yleisemmin asia on tainnut olla niin, että uudet pienpanimot tekevät esiinmarssin kauppiasvetoisten K-kauppojen kautta, mutta äksäläiset tuntuvat saaneen jalkansa hyvin alueellisen osuuskaupan oven väliin. Koko kauppavahvuinen kavalkadi tulee vastaan kovinkin usein esimerkiksi Prismojen ja ainakin isompien S-Marketien valikoimissa - Hefner etunenässä tottakai. Ja suuntaukseen sopivasti tämä nyt julkaistu Keskitalvi onkin ihan varta vasten Keskimaan myyntiin valmistettu talviolut.

Alle kolmen euron pullohintaan kaupiteltava Bitter Ale kuulostaa etikettitekstinsä perusteella semmoiselta ”perusalelta”, mitä uskaltaa vähän laajemmallekin massalle kaupitella. Etiketin tekstin ja nimen lisäliitteen perusteella odotin melko brittivetoista tunnelmaa, mutta lopputulema ei sinne kovin syvälle kuitenkaan sukella tai ehkä odottelin vähän suottakin landlordimaisia sävyjä. Makua on yleisesti kyllä ihan mukavasti, samoin rutistustakin, mutta yleisvaikutelma on mallia perusluonteinen yleisale. Mitä se nyt tarkoittaakaan. Ei pöllömpi, muttei sen ihmeellisempikään.
”Tämä Bitter tyylinen olut omaa humalan ja maltaan tasapainon. Hennon hedelmäinen humalointi antaa jo lupauksia tulevasta kesästä. Karamellinen maltaisuus taas muistuttaa talven tuhdimmista makumaailmoista.”
Panimoyhtiö X Keskitalvi Bitter Ale
Hivenen punertava, ruskeanlainen olut kauniilla vaahdolla. Tuoksussa karamellisoitunutta mäskileipää sekä yleistä hedelmäisyyttä. Vahvuuteen nähden suht voimakas ja jykevä, vaikkei kovin monipuolinen olekaan. Mutkaton talveen sopiva tunnelma.

Maku on omaan suuhun aika makea, toki myös aika runsas ja maltainen. Maltaassa korostuu rehti mäski, jossa on mukana myös suklaisuutta. Lopusta löytyy keskirunsasta purentaa, alkutaipaleella esiintyy humalasta nousevaa hedelmäisyyttä. Talvinen perusale, ei sen enempää taikka vähempää. Ei panimon parasta antia.

Pisteet: 28/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti