torstai 26. joulukuuta 2019

Cloudwater Hoppy Little Lager

Cloudwater Hoppy Little Lager
Omatuontia Lahdesta, taas kerran. Paavolan PbP-kaappi sisälsi melko leveän rivin tätä vähemmän mediaseksikkäältä kuulostavaa 3,6-prosenttista Hoppy Little Lageria, johon päätin kuitenkin tarttua, sillä Erkki & Co.:lla ei ole tapana kehnoa tavaraa maahan tuoda. Oikeassa olin, vaikka oluen makumaailman arvailussa vähän metsään meninkin.

Odottelin nimittäin jotain aiemmin esitellyn Blue Ghostsin tapaista rapeaa pilselämystä. Arvailu ei perustunut oikeastaan mihinkään, vaan tein johtopäätelmän sen enempiä juoman taustoja selvittelemättä – enkä tietty lukenut etiketin a pale and zesty -pränttiä. Noh, modernimpaan suuntaanhan tässä sitten mentiin, mikä olisi ehkä Cloudwaterin kohdalla pitänyt arvatakin. Aromirikasta, kepeydestään hyvää raikkautta saavaa iipeeälläähän se sitten sisälsi ja voi kuinka kesäinen se lopputulema olikaan! 3,6% oli tässäkin tapauksessa pelkkä sessioitavuutta merkkaava numero vain ja olut hupeni lasista vauhdilla, ihastelevien huokailujen säestyksellä.
This clean, delicate beer sits somewhere between a Pale Ale and a Lager - an ideal, easy-drinker for nights out with friends, or just moments where you’re craving a beer but need to keep it moving afterwards. Bright citrus flavours lead into a crisp finish with a restrained, zesty bitterness.
Cloudwater Hoppy Little Lager
Haaleankeltainen, hivenen samea ja hyvin runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on todella raikas, rungoltaan erittäin kepoinen, mutta sitäkin aromirikkaampi. Tarkoittaen sitä, että nenään nousee täystertullinen appelsiinin, limetin ja sitruunan kuorista raastettua raikkautta. Suunta lienee tätä myöten jo hyvinkin selvä.

Maku jatkaa samaa rataa. Runko on piilotettu todella hyvin ja estradi on varattu tropiikin tarinaa kertovan humalkattauksen esitykselle. Tuoksusta tutut sitrushedelmien kuoret saavat seuraa loppupuolen kevyestä, mutta oman rutistuksensa antavasta greippisyydestä sekä hennosta yrttisyydestä. Äärimmäisen raikas ja pirteä kokonaisuus ilman aukkoja tahi puutteita.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti