sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Panimoyhtiö X Peach Please! Pale Ale

Panimoyhtiö X Peach Please! Pale Ale
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Panimoyhtiö X, Jyväskylä, Suomi
Panimoyhtiö X tekaisi naistenpäivän kunniaksi tällaisen persikalla maustetun Pale Alen. Olut levittäytyikin jo hieman etukäteen ainakin Jyvässeudun kauppatarjontaan ja omani kävin hakemassa Kolmikulman S-Marketista. Peach Pleasen rungosta löytyy ohramaltaan lisäksi myös vehnämaltaita ja lopputulema onkin suussa aika pyöreä ja hedelmäisyys saa näinollen myös tuntumaa taakseen.

Olut on käsittääkseni keitelty helponlaista, hedelmäistä ja sopivan monen suuhun istuvaa lopputulemaa ajatellen eikä maalista tunnuta kaikessa tasapainoisuudessaan menevän ohitse. Näppärä ja maistuva esitys kaiken kaikkiaan. Oluen nätti etiketti on muuten panimon naapurissa toimivan tatuointitaiteilijan KarolinaStudion käsialaa.

Panimoyhtiö X Peach Please! Pale Ale
Sameanlainen, syvänkeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on varsin hedelmäinen, ei mahdottoman ylitsevuotava vaan vakaammanoloinen, jämäkän trooppinen. Persikka tuntuu olevan raskain tekijä tällä kertaa.

Maku on tuoksun toisintoa. Helposti lähestyttävä, muhkean persikkainen, muutoinkin hedelmäinen ja suussa suht täyteläiseksi osoittautuva kokonaisuus. Sitruksista tunnelmaa löytyy loppuvaiheilta, mutta muutoin kuljetaan vähän raskaamman hedelmälihan viidakonantimissa. Helppo ja maistuva, aika mutkaton esitys.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti