sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Ikaalinen Lager

Ikaalinen Lager
Taannoinen lomareissu johdatteli otsikonmukaisen oluen apajille. Ikaalisten paikallisesti K-kaupasta mukaan napattu, Mallaskuun tekemä paikallislager lähti mukaan ihan kannatuksen vuoksi. Kyseessä on mitä ilmeisimmin etikettiversio panimon omasta Lagerista, vaikka varmaksi en uskallakaan sanoa. Näitä vaaleita lagereita näkyy kuitenkin lanseeratun tuon Suomenkolkan muissakin pikkukunnissa Kurikkaa ja Honkajokea myöten, joten autenttisten reseptien virittelyä tuskin on joka kunnalle lähdetty tekemään.

Mutta eipä siinä. Panimon core-lager on itseltäni maistamatta, joten voin olla väärässäkin. Ikaalisten väreihin sonnustautunut versio on joka tapauksessa varsin toimiva ja raikaskin lajiedustaja, jollaista voisi hörpötellä kesäaikaan mökkisaunan terassilla helposti pulloparin jos toisenkin.

Ikaalinen Lager
Vaaleankeltainen, hieman samea ja kauniin vaahdon nostava olut. Tuoksussa yllättävän voimakasta humalaa ruohon ja yrttisyyden muodossa. Muutoin suht maltillinen tuoksu painottuu viljavaan, vaaleaan maltaisuuteen. Hyvältä vaikuttaa.

Makukin toimii ja tuore ruohoisuus antaa tuoksun tavoin odotettua napakamman luonteen oluelle. Rapean ruohoinen ote täydentyy kevyemmällä yrttisyydellä. Vaalea, kevyt mutta tunnelmassa mukana oleva maltaisuus kantaa kokonaisuuden hienosti. Siitä nousee ajoittain kevyttä hunajaisuutta, muttei isommin häiritsevästi. Lopusta löytyy myös hienoista sitrusaromia. Ihan toimiva ja kesäinen lager napakanlaisella purennalla kruunattuna.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti