lauantai 14. maaliskuuta 2020

Tanker Ne Humanus Crede

Tanker Ne Humanus Crede
  • Tyyli: Farmhouse IPA
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Tanker, Jüri, Harjumaa, Viro
Ällös luota immeiseen. Näin kuuluu Tankerin salaseuramaisen etiketin taakse verhoillun oluen latinoitu nimitys. Tätä virolaispanimon ihmisluottamuspulaolutta löytyi äskettäin mainostetullaPalokan reissulla. Luonteeltaan Ne Humanus Crede on Nelson Sauvinilla ja Amarillolla kuivahumaloitu, bruxellensis-hiivakannalla ryyditetty humalapommi. 

Kokonaisuus on valloillaan olevia mehu-IPOja suoraviivaisempi ja etenkin alkuun vähän karheakin eli ei edusta sitä nykypäivän mehevintä päätä. Olut on sinällään kuitenkin ihan hyvin toimiva, ehkä vähän hapuileva mutta asiansa ajava. ”Aika jees”, mitä nyt tuo hiivatwistin rooli vähän arveluttavaksi ehkä jääkin – makumaailma kun tuntuu kääntyvän aika kärkkääseen ja karheaan suuntaan. Liekö ihan sitä, mitä oli tavoiteltu?
We don’t trust humans, and frankly, neither should you. In this conspiracy-riddled world where bloated apes are calling the shots, any reasonable person turns to beer. And what a beer this is! Brewed and dryhopped with Amarillo and Nelson sauvin hops, fermented with the super aromatic bruxellensis yeast strain and flavoured with lime leaves and lemon zest? Want more flavour? Fuggedaboudit!
Tanker Ne Humanus Crede
Hivenen samea, valkeapäinen ja vaaleahkokeltainen olut. Tuoksu on hieman arvoituksellinen, aika mieto ja lähinnä greipinkuorta, sitruunaruohoa ja yrttiä antava.

Maku tarjoilee kuitenkin enemmän. Aika kuivaksi vedetty, aromaattinen ja lopussa kohtalaisen napakka meno toimii, vaikkei sitä kaikkein syvintä antia ehkä esittelekään. Sitruksisuus on läsnä heti alusta alkaen ja taittuu loppua kohden greippisempään suuntaan. Matkassa kulkee myös kevyttä yrttisyyttä, sitruunaruohoista otetta vaalean maltaan kantaessa koria melko eleettömällä rutiinilla.

Aika avaa makuja ja tuo kaivattua tolkkuakin tunnelmaan, joka on aluksi aika karhea ja kärkäs. Sitrus saa hieman syvyyttä taakseen ja epämääräinen yrttisyyskin suuntaa vaalean hedelmäisyyden verhotessa sitä alleen. Karheutta ja mausteisuuttakin jälkeen kumminkin jää. Loppuunsa aika napakanlaisesti iskevä ja suoraviivainen koitos, muttei ihan huippuunsa yltävä kumminkaan.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti