maanantai 9. maaliskuuta 2020

Hangaround & Nobody: Hangaround & Nobody NEIPAt


Hangaround & Nobody: Hangaround & Nobody NEIPAt
Samea, Mosaicilla tuplasti kuivahumaloitu hedelmäpommi. Ei Hangaroundia... ilman Nobodya. Kolikon toinen puoli, joka on puolestaa kuivahumaloitu Centennialilla.
Hangaround & Nobody kävi Lohjalla tekemässä kummallekin isännälle omat nimikko-NEIPAt. Oluet on irrotettu samasta keitosta, mutta eroavat toisistaan kuivahumaloinnin osalta, kuten ylläkin jo todetaan: Hangaround on ylevöitetty Mosaicilla, Nobody taasen Centennialilla. Tuplana, tietenkin. Reseptiikka kätkee sisäänsä myös tujauksen Azaccaa ja mallaskirjo kuulostaa tältä: Maris Otter Pale, Kaura, Vehnä, Cara Body.

Nätisti väritetty kaksikko täydentää toisiaan myös etikettipuolella ja edustaa samalla kiertolaiskaksikon selvää kärkipäätä, mitä tuotteisiin tulee. Sainkin muutaman pullon testattavaksi aivan tuoreeltaan, vain muutamia hetkiä ennen kuin itse tekijätkään olivat ensisiemauksensa oluesta saaneet. NEIPA-duo levittäytyi kauppa- ja ravintolatarjontaan vasta muutama päivä sitten ja levikkiä lienee parasta seurailla suoraan HNB:n kotisivujen kautta.

Laittelin olut laseihin rinnakkain ja koostin yhteensulautuvan arvion, koska miksipä sitä oivaa kaksikkoa erottamaan. HNB:lthän on tunnetusti sujunut Wittien lisäksi myös nämä IPA-linjaukset, eikä tässäkään kohtaa ole syytä lähteä pettymään. Toimivaa kamaa, alusta loppuun.

Hangaround & Nobody: Hangaround & Nobody NEIPAt
Sameita on molemmat, varsin mehukas kaksikko, jonka ohuehko vaahto katoaa pian kuvan ottamisen jälkeen.

Nobodyn tuoksu on kaksikosta mehukkaampi, hedelmäisempi ja runsaamman trooppinen. Ero on yllättävän iso, vaikka rehdin trooppinen tuo Hangaroundikin on. Se on kuitenkin enemmän kuivemman aromaattinen, parfyymisempi, kun Nobody sukeltaa hedelmälihaisampiin tunnelmiin. Erittäin toimivat aromit kummastakin löytyy ja tuoksuu siltä, että kiertolaiskaksikon vakaan toimiva IPAilu saa sameaa jatkoa.

Maun puolella Hangaround jatkaa kuivahkompaa, parfymaattisen kutkuttelevaa menoaan. Runsas lataus sitrussävyistä trooppisuutta vaaleiden hedelmien täydentämänä. Nobodykin on tuoksun mehukkuudesta huolimatta maultaan kuivahkoon kääntyvä, varsin railakasta ja aromaattista sitrushedelmien esiinmarssia esittelevä.

Hangaroundin Mosaicin herukanlehtinenkin sivujuonne pääsee ajanmittaan esiin ja lienee se selkein ero kahden humalcocktailin kesken. Sen loppumaussa on myös pientä humalan poltettakin, mitä Nobodystä ei niinkään löydy. Kaksikko on kyllä erittäin hyvässä iskussa ja tuoreus on päivän sana. Tyyliin kuuluva prosentteja vahvempi makujen ja tuntuman runsaus on läsnä näissäkin, mutta juotavuuttakaan ei ole unohdettu. Erittäin hieno parivaljakko.

Hyvää siis on, entä kumpi toimii paremmin? Tuoksun puolesta olisin kääntynyt Hangaroundin suuntaan, mutta maku tuo parin varsin pian tasoihin ja lopulta Hangaround ajaa ehkä jopa ohikin. Siitä nimittäin alkaa pienen odottelun jälkeen tulla esiin myös vähän mehevämpääkin otetta. Kokonaisuutena kuitenkin hyvin vahva tasapeli.

Molempien pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti