perjantai 20. maaliskuuta 2020

ETKO Mix and Match

ETKO Mix and Match
  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: ETKO Brewing, Helsinki, Suomi
A mixtape of the hottest hops and different yeast strains! Bright, citrusy juice bomb full of tropical fruits, combined with smooth mouthfeel and a pleasant dry finish.
ETKOn tekemiset ovat kiehtoneet aina alusta alkaen, mutta vastaan on tullut lähes yksinomaan panimon sour-linjaa. Sekin on varmasti ihan kuranttia kamaa ja lähinnä kehuja olen niistä kuullutkin, mutta mieleni on halajannut enemmänkin humalavetoista leikittelyä. Paavolasta – ja sittemmin myös Palokasta – löytynyt Mix and Match lopulta täytti tämän tarpeen ja tekikin sen varsin toimivalla tavalla.

MaM on varsin hienolla etiketillä varustettu New England IPA. 5,5-prosenttisena, kauralla ja vehnällä höystettynä se tarjoilee varsin sulavaa suutuntumaa Galaxyn, Nelson Sauvinin ja Citran hedelmälatausta vasten. Aikas makoisaa. Jahka oma souryliannostus vähän tasaantuu, lähtenee myös noita värikkäällä kirjolla vastaan tulleita surrejakin testiin.

ETKO Mix and Match
Hyvin samea, mehumainen ja kevyen vaahdon nostava, likaisenkeltainen olut. Tuoksu on hyvin trooppinen, täynnä hedelmää, jota sitruksisuus johtaa. Mehukas, mutta myös hieman pidättäytyvä.

Maku avautuu enemmän ja sukeltaa suoraan tropiikin hedelmäkoriin. Sitrusta on, mutta niin on myös aprikoosia, mangoa, ananasta, papaijaa ja vaikka mitä. Ei niinkään leijailevan aromaattinen, vaan hieman raskaamman hedelmälihaisa, mehevämpi kokonaisuus. Katkeruutta on melko niukasti, mutta loppuun saadaan kuitenkin tarpeellinen näykkäys. Tämä on sitä Etkoa, mitä olen metsästellyt.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti