lauantai 7. maaliskuuta 2020

Jyväskylän olutkeidas: K-Citymarket Palokka


Markettien jo ennestään paikoin varsin värikäs olutkirjo tuntuu monipuolistuvan jatkuvasti.
Lahtelaisen K-Citymarket Paavolan peliliikkeet kaupan olutvalikoiman vahvan kehittämisen puolesta ovat olleet runsaasti tapetilla Olutkellarissakin (I, II, III). Panostusta laadukkaan ja mielenkiintoisen olutvalikoiman eteen kelpaa aina hehkuttaa ja siksipä olenkin potenut hieman huonoa omaatuntoa kotikaupunkini kauppiaiden edesottamusten esiintuomisen unhoittamisesta.

Pääsyy tähän on tietenkin se, että Paavola on ollut työkuvioiden vuoksi itselleni viime aikoina helpommin saavutettavissa oleva apaja kuin Jyväskylän omat, toisella puolella kaupunkia sijaitsevat olutkeitaat. Nyt oli kuitenkin aika tehdä ekskursio ”pohjoiseen” ja kertoa kansalle oluen ilosanomaa Keski-Suomen kärkitarjonnan ääreltä.

Jyväskylän oma oluiden aarreaitta löytyy kaupungin pohjoislaidalta, Palokan kauppakeskittymän omasta Citymarketista. Paikkahan on ollut tunnettu laajasta olutvalikoimasta jo vuosia ja osa saattaa vielä muistaakin taannoisen, kansallisen mediankin noteeraaman Palokka-olut -manian (I, II). Tuolloin kaupan juomapuolella teki taikojaan sittemmin Hiisin tukkajumalana tunnettu Mikko, joka ei suinkaan jättänyt juomaosastoa osaamattomiin käsiin. Päinvastoin.

3Fonteinen tavaraa keskisuomalaisessa ruokakaupassa? Kyllä vain.
Ja kiva rivi Etkojakin.
Palokassa olutosasto on normaalin kauppakäytävän mittainen kylmä avokaappi, jota vastapäätä löytyy samanmoinen siidereille, lonkeroille ja muille holillisille juomatuotteille pyhitetty kylmälaitekokonaisuus. Kaupan olutvalikoimaa on pitkään pidetty kaupungin parhaana ja ihan syystäkin. Nykyään kylmäkaapin jo ennestään pitkää nimikekirjoa täydentävät myös Pienen maahantuomat kuriositeetit, kuten Garage, Whiplash, Northern Monk, Stigbergets, Morgondagens, Brewski, Wylam, Cloudwater ja kumppanit. Samat kokoonpanot siis, mitä Paavolankin Powered by Pien -konsulttikaapista löytyy. Myös holittomien valikoima on kenties kaupungin kattavin.

Pienen kaappia ei Palokkaan ole rahdattu, vaan sameat ja happaman kirjavat hipsterimehut löytyvät samasta hyllyköstä kuin muukin valikoima. Ns. trendioluita on tarjolla määrällisesti Paavolaa runsaammin ja muistikuvavertailun pohjalta rohkenen väittää, että etenkin hintavamman pään tavarasta puhuttaessa hinnat ovat Palokassa myös kukkaroystävällisemmät, joskaan kovin halvoiksi niitä ei silti voi kuvailla.

Garage on Espanjan huippuja.
Edellisestä visiitistä Palokkaan on kulunut varmasti jo lähemmäs vuosi ja tarjonnan laajuus pääsi jopa hieman yllättämään, vaikka sen hedelmiä on tullut seurailtua mm. Hop Hunters -kaksikon somepäivitysten kautta. Palokan Citymarketin ”heikkous” ehkä onkin, että mainion tarjonnan esiintuominen on jätetty puskaradion varaan, mikä poikkeaa monesta muusta hyvän valikoiman kaupasta.

Paavolassa nimittäin olutvalikoima kirjataan Untappdiin ja olutosastolta löytyy myös oma Instagram-tili. Insta-tili lyötyy myös niinikään hyvää työtä olutvalikoimien eteen tekevän K-Supermarket Länsiväylän oluthyllyltä ja mm. espoolaisen K-Supermarket Lasihytin uutuuskiertoa voi seurata kaupan juomavastaavan omalta Instagram-tililtä. Palokkaankin tällainen infokanava sopisi oikein hienosti ja olisi sinällään helposti toteutettavissa, kun itse tuote on jo enemmän kuin kunnossa. Nyt se pitäisi vain saada isommin julki. 

Lisäys 20.3.2020: Sittemmin Palokassakin on otettu puhelin kauniiseen käteen ja kaupan oluthyllyn eloa voi seurailla Instagramissa Palokan panimo-osaston oman tilin kautta.

Valikoimaa tosiaan riittää ja noiden edellä mainittujen lisäksi hyllystä löytyy tällä hetkellä olutta myös sellaisilta nimiltä, kuin BBNo, Kernel, Vibrant Forest, De Moersleutel, Mikkeller, Amager, Alefarm, Duckpond, Dugges ja O/O sekä kotimaisista mm. Salama ja Etko kohtalaisen laajaa Cool Headin esiintyvyyttä unohtamatta. Lisäksi ylähyllyn iso 3Fonteinen Oude Geuze -pottu näytti sen verran herkulliselta, että se pitää vielä erikseen käydä hakemassa kevätauringon ensisäteitä odottelemaan.

Salamaakin löytyy.
Puskaradion toimimattomuudesta kertoo sekin, että tämä on laajin kuva, minkä hoksasin ottaa. Se ei anna oikeutta osaston mittavuudelle.
Kannattaa käydä itsekin toteamassa, josset sanaani usko. Ja vaikka uskoisitkin. Hienoa työtä! Alla vielä pari videotallennetta hyllyn pääherkuista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti