tiistai 17. marraskuuta 2020

Funky Fluid Everyday Hazy APA

 

Funky Fluid Everyday Hazy APA

Palokan Citymarketin uudistuneilta oluthyllyiltä onkin tullut asiaa jo parinkin päivityksen muodossa. Pikkulinnun maahantuoma puolalaispanimo Funky Liquid toimi ensikäynnin satunnaisena heräteostoksena, mutta äärimmäisen hyvin hallittuna riskinä – ainakin näin jälkikäteen viisasteltuna. Panimosta en näet tiennyt etukäteen yhtään mitään, enkä sen oluista sen liiemmin. Mukaan lähti epätrendikkääseen puolilitraiseen pulloon pakattu Everyday Hazy IPA.

Funky Fluidilta on tullut Suomeen myös nykymaailmaan sopivia gelato pastry soureja ja muita jälkkärikummallisuuksia, joille varmasti kohderyhmänsä löytyy. Oma huomioni kuitenkin kiinnittyi tähän kylmäkaapin alahyllyllä komeilleeseen pulloon, jonka kylkiteksti ”Hazy IPA” ympäristöineen vaikutti sopivan jännältä tutkittavalta.

Nätti etiketti, houkutteleva viesti, mutta sitäkin vakuuttavampi olomuoto: oluen läpitunkematon sameus nimittäin näkyi jo kauas kylmäkaapin ovien ulkopuolelle, enkä voinut olla tarttumatta pulloon kummastuksissani. ”Kyllä se näkyy ihan normaalisti liikkuvan”, totesin itselleni, kun pulloa käsissäni pyörittelin. Erittäin potentiaalinen ”uhka vai mahdollisuus” -tilanne, josta päätin ottaa selon.

Perjantailenkki tuli juostua sysipimeitä polkuja myötäillen, otsalampun valo kallioista maastoa hyväillen. Kotisohvan nurkka löytyi illan ollessa jo pitkällä ja puolilitrainen aromiunelma sopi tilanteeseen kuin Le Bureau des légendes (suom. löpöröö) perjantai-illan ruutuviihteeksi. Mittava sameus ei muuten jäänyt vain kauppaihmettelyn aiheeksi, vaan hämmentävän vanukasmaista ulkomuotoa tuli hämmästeltyä myös lasiin kaatamisen jälkeen. Veikeän jämäkkä ilmestys, joka tarjoili varsin maittavaa tropiikin sävykylläisyyttä sieltä kuuluisasta alusta loppuun saakka.

Funky Fluid Everyday Hazy APA

Tosi samea, haalean keltainen, hedelmäisen tuhti. Vaahto on runsas ja solidi. Jämäkältä näyttää olutkin. On oikeastaan ihan vanukkaan näköinen. Niin tuhti ja sysisamea se on, että uskoisin lusikan pysyvän siinä pystyssä. Tuoksu on runsas ja parfymaattisen aromikas. Päävärinä sitrusmaiset sävyt ja vaalea trooppisuus. Sitruunan kuorta raastettuna, mutta myös itse hedelmää. Tuoretta havua, mehevää aprikoosia. Hieno ja ulkomuotoa tukeva. 

Maku on lähes yhtä upea. Aromaattinen ja raikas. Etenkin jälkimaku on ryöpsähtävän aromaattinen. No joo, kyllä se vertoja tuoksulle vetää. Runsas lataus sitä sitruunan kuorta, jotain curacaon tapaista pikkusitrusta ja mango-aprikoosi-ananas -trion tahdittamaa trooppisuutta. Runsas maku ihastuttaa, mutta on samaan aikaan ihailtavan kevyt ja kuin raikas tropiikin tuulahdu keskellä syksyä. Todella hienoa kauppa-NEPAa. 

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti