sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Port Brewing Old Viscosity

Port Brewing Old Viscosity
Port Brewingin kymppipinnainen, syvän tumma ja suussa soljuva Old Viscosity on ollut pitkään jo aikeissa hankkia maistettavaksi, mutta jotenkin se jäi vuosi toisensa perään tekemättä. Joskushan se välttelyn putki yleensä katkeaa ja näin kävi nytkin. Hankin sen jo pidempi aika sitten Kihoskhista, mutta kun näitä tuhteja ja tummia oluita tuntuu kertyneen varastoon aika iso liuta, jäi tämänkin korkkaaminen aiottua myöhäisemmäksi. Mutta eip sen väliä, hyvän oluen äärellä ei pidä hötkyillä.

Saksalaisella Magnumilla tykitetty, nimensä mukaisesti tuhti ja soljuva olut oli kerännyt osakseen valtavat odotukset, jotka se onnistui toive kerrallaan täyttämään. Erinomainen olut. Hauskaa, että tässä vuosia empiessäni oluen pakkaus ja kuvitus on ehtinyt muuttumaan ja nykyään Old Viscosityä saa kaataa lasiin tölkistä. Ei sillä, että sillä mitään merkitystä olisi.
Laid back and hop forward, Port Brewing has been producing world-class beers since 2006. In a pinch, this beer could be substituted for your jalopy´s engine oil. While most haven’t chugged used oil from the crank case, it wouldn’t be black as a starry night, nor sport a creamy tan heard like Old Viscosity. Remember, oil changes every 3k miles and drink Old Viscosity as needed. Everyone wins.
Port Brewing Old Viscosity
Sysimusta, rusehtavan vaahdon korostama olut. Tuoksu on runsaan paahteinen, tummansuklainen, lakritsinen ja paahdepuolella kahvinenkin. Oikein hyvä.

Maku on runsas ja monisyinen, vaikka nimen korostama viskositeetti ehkä sitä parhaiten ”kaatamista vastustavaa” lajia olekaan. Runsaan paahtunutta mallasta, suloista suklaisuutta, lakritsaa ja kahvia. Makeutta ei järisyttävästi esiinny, joskin lakritsan kaverina paahtunutta, tiivistynyttä siirappia ehkä onkin. Lämmittävä tunnelma, tahmaava suutuntuma ja paahteisen oluen perusvarmat, solidit tunnusmerkit täyttävät ne odotukset, mitkä tälle oluelle on kasattukin. Erinomaista!

Pisteet: 43/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti