perjantai 20. marraskuuta 2020

Wander Beyond Peak

Wander Beyond Peak

Palokan Powered by Pien -kaapista löytynyt Wander Beyond -panimon olutkattaus oli itselleni taas kerran uusi tuttavuus. Tarjolla oli useampikin yksilö, joista nappasin mukaani maltillisen vahvuisen (3,8%) Peak Pale Alen. Vuonna 2017 perustettu manchesterialaispanimo on kuitenkin kannattajansa avuillaan ansainnut, mutta kun itse olen pysytellyt kaukana olutmaailmaan rantautuneiden riettaussovellusten viidakoista, on tekijä mennyt tähän asti kokonaan sivu suun.

Ostopäätös tehtiinkin oikeastaan hienon etiketin perusteella – kukapa nyt reippaita vuorikiipeilijähumaloita voisi vastustaa. Taiteilijan vapaus ei luonnollisestikaan kanna vastuutaan purkin sisältöön saakka, mutta en voinut olla miettimättä, että kukahan tuo kolmas vuorta valloittava käpynen mahtaa olla. Oluen humalluettelossa kun mainitaan vain Citra ja Mosaic. Ehe-ehe.

Etiketin vuorimaiseman perusteella osuvasti Peakiksi nimettyä olutta ei tavallisesti kai tuontiin edes tyrkytetä, vaan sen menekki on kotiseudun riilihanoissa on koettu varsin jouhevaksi. Enkä maiston jälkeen yhtään ihmettele moista trendiä, vaikka olut ei vahvuudessaan ihan sinne terävimpään kärkeen ehkä iskekään. Varsin mukavaa siemailtavaa sopivalla helppoudella on nimittäin tarjolla, enkä suinkaan pistäisi pahakseni, jos tätä joskus real ale -hanasta pääsisi autenttisemmin maistelemaan.

Peak is an alternative to standard stuffy bitters. We use a simple malt structure and balance the flavour with refreshing notes of mango and blueberries derived from the Citra and Mosaic hops.

Wander Beyond Peak

Vaaleankeltainen, hyvin kevyen utuinen olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on tosi raikas, sitrusta ja Mosaicin pensasmaisuutta yhdistettynä kevyeen tropiikin hedelmäisyyteen. Pensasmaisuus lienee sitä mainittuun humalalajiin liitettyä mustikkaisuutta, jonka miellän päässäni aina vähän enemmän jonkin marjapuskan tai pensaan lehtevyydeksi. Hyvä aromi joka tapauksessa.

Makumaailma on niin ikään toimiva. Oluen kepeys ilmenee toki myös maun puolella, mutta tässä tapauksessa lähinnä hyvänä raikkautena, ei suinkaan vetisyytenä.

Matkaan mahtuu sitrusta, tuoretta yrttisyyttä, vaaleaa ja kepeää trooppisuutta mm. mangon muodossa. Mustikkavarvun tunnelmaa, papaijaa. Toimii kyllä ihan hienosti.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti