maanantai 2. marraskuuta 2020

Other Half DDH Forever Ever

Other Half DDH Forever Ever
 

No niin. Uskoisin, että Suomesta edelleen löytyy poteroita, joissa vakaasti ajatellaan ruokakauppojemme hyllyjen täyttyvän vain kyykättävästä Pirkka-viinistä, mikäli vähittäismyyntiä Alkon hallinnasta yhtään laajemmalle avattaisiin. Ja tähän samaan maailmanaikaan laatutietoinen kansa hakee keskisuomalaisen peltomarketin hyllystä newyorkilaisen hypepanimo Other Halfin himoittuja oluita niin, että kylmäkaapin ylähyllylle saatu myyntierä loppuu vain muutamassa tunnissa. Trendioluen kiivas menekki voi toki olla uhkakuva sekin, mutta aika mielenkiintoisessa murrosvaiheessa me joka tapauksessa elämme.

Pien teki sen tosiaan taas ja vastasi oluthörhöjen alati kasvavaan ja vaativampaan oluen janoon upealla tavalla. Other Half on itsellenikin ollut tähän saakka vain verkkomaailmasta tuttu, erittäin kehuttu ja haluttu jenkkipanimo, jonka oluita tiedän useammankin harrastajan tilanneen muulitoimituksina suoraan pääpaikalta New Yorkista. Siispä olikin mieluisa yllätys, kun kuulin erän saapumisesta Suomeen ja näin Palokan Citymarketin nimen komeilevan melko lyhyellä jakelulistalla.

Remontin myötä uudistunut Palokka sai olutosastolleen oman Powered by Pien -kaappinsa, ikään kuin jo aiemminkin valikoimassa vahvasti näkyneen yhteistyön tunnustukseksi. Viime perjantaina kaikuikin kuulutus, että huhuttuja Other Halfeja olisi juuri hyllytetty saataville. Itse sain viestin tuoreeltaan Hop Hunters -kaksikon Joonalta, joka oli jo mobilisoinut omat joukkonsa apajille. Pitihän se itsekin työpäivän päätteeksi asioille suunnata, eikä hyllyssä vartin yli neljän aikaan enää kovin montaa purkkia ollutkaan. Puolelta oli kuulemma jo ensimmäinen otherhalfilainen kokonaan loppu.

Kaikkiaan maahan tuotiin kahdeksan eri olutta, joista puolet mahtuvat kaupparajan raameihin. Palokkaan näistä neljästä saatiin kaikki muut, paitsi 4,2-prosenttinen DDH Superfun!. Hamstrasin itse kutakin vain tölkilliset, sillä olin jo edeltävänä päivänä käynyt imuroimassa mukaan parit Lambiek Fabriekit ja muutamat muut spesiaalit olutosaston valtavasta valikoimasta.

Ensimmäisenä testipenkkiin pääsi summassa suoritetun valinnan perusteella avattu tupla-kuivahumaloitu Forever Ever. Tästä oluesta näkyy olevan olemassa hieman eri humalin doupattuja versioita, mutta Pienen infon perusteella Suomeen saaduissa yksilöissä tuo jälkimmäinen kuivahumalointikierros on vedelty Galaxyn voimin – ensimmäisessä upotuksessa taasen vaikuttavat Azacca, Citra, Mosaic sekä Amarillo.

 

Other Half DDH Forever Ever

Sysisamea, hedelmäisen keltainen olut näppärällä ja kestävällä vaahdolla. Tuoksu on ihan kiva. Tropppisuus on selkeää mutta vähän hentoista. Sitrusta, vesimelonia ja passionia ainakin. 

Makukin on ihan hyvä. Sitrusta aika suorassa muodossa, kevyemmin aprikoosia ja mangoa. Jälkimaku hauskan korostetusti vesimeloninen ja vaalean rypäleinen. Aika selkeyttää mukaan myös mukavaa, hentoa vadelmapensaisuutta, muttei itse marjaa kumminkaan. Kuivahko, ei mehukas, vaan kepeä ja aromikas. Hyvä, muttei ehkä se eniten omaan makuun suuntautuva humalakombo. Vähän jättää siis odotuttamaan.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti