keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Slowburn Metamorphosis

Slowburn Metamorphosis

Luontoaiheisia kuvituksia näteissä tölkeissään suosiva Slowburn on jo pidemmän aikaa verkkokaupoissa vastaan tullut, ennen nyt käsittelyssä olevaa metamorphoosista stoutia vielä maistamatta jäänyt panimo. Tarjolla on ollut myös vähän trendikkäämpääkin särmää maistettavaksi, mutta jotenkin tämä perhosteemaisen kuvajaisen kylkeensä saanut oatmealkahvistout veti eniten puoleensa. Intuitio osoittautui ihan toimivaksi apuvälineeksi, vaikkei olut aivan lajin parhaimmistoon ehkä noussutkaan. Laadukas ja varmaotteinen esitys joka tapauksessa ja sehän kyllä tanskalaisilta yleensäkin hienosti onnistuu.

Metamorphosis is an oatmeal stout which we infused with the most aromatic coffee beans we could get our hands on. It has a rich aroma of roasted malts, cacao, and coffee, with a smooth, creamy mouthfeel and balanced bitterness.

Slowburn Metamorphosis

Tummanpuhuva, suht kevyen ja lyhyen vaahdon nostava olut. Tuoksu nojaa paahtuneen maltaisuuden varaan, kahvin osuus tuntuu olevan yllättävän vähäinen, vaikka selkeästi sitäkin mukana on. Voimakas, muttei erityisen runsas. Toimivalta tuntuu.

Maussa kahvia on enemmän. Se yhtyy hyvin paahdettuun maltaisuuteen. Yleisilme vaikutti alkuun hyvin kuivalta ja ohkaiseltakin, mutta hiljalleen sieltä alkaa löytymään pyöreyttä ja hieman syvyyttä makuihinkin. Tumma suklaisuus ja kypsä hedelmäisyys ovat toki aika maltillisessa roolissa, mutta samalla vältytään myös turhalta imelyydeltäkin. Toimiva kokonaisuus, vaikka etenkin tuntuman muhkeutta lisää kaipaisinkin.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti