torstai 5. marraskuuta 2020

BrewDog Punk AF

BrewDog Punk AF

  • Tyyli: Alkoholiton olut
  • Alk.%: 0,5
  • Panimo: BrewDog, Ellon, Aberdeenshire, Skotlanti

BrewDogin 0,5-prosenttista Punk AF:ia on kehuskeltu internetin turuilla ja kyllähän tuo testiin teki mieli muutoinkin napata. Panimon jo klassikoksi nousseen Punk IPAn jalanjäljistä alkoholittomien oluiden trendipolulle lähtenyt tuote näkyy levinneen jo aika kivasti isompien markettiemme hyllyille.

Punk AF on humaloitu peräti kahdeksan lajikkeen voimin eli esikuvana toimivan Punk IPAn sekoitusta on hieman lähdetty modaamaan. Kokonaisuus on kasattu Cascaden, Chinookin, Citran, Mosaicin, Simcoen ja Nelson Sauvinin ohella vielä Hüll Melonin ja Ahtanumin yhteenliittymästä, joten valinnanvaraa pitäisi kyllä riittää. Vähän jo tuntuu, että onkohan tuossa vähän turhankin leikkisää panostusta holittomaan olueen, mutta itsepähän tietävät.

Skotlannissa ei ole lähdetty näissä vahvuuksissa muutaman esimerkin perusteella paremmin toimivan tuotantotavan eli jälkikäteisen alkoholin poiston menetelmään. BrewDogilla on valittu tieksi Nanny Statenkin taustalla oleva tapa valmistaa hyvin vähän käymiskelpoisia sokereita sisältävä vierre, josta hiiva ei saa turhaksi pontta pulputukselleen ja näin loppulukema pysyy luontaisesti alhaisena.

Aivan hirveän syvälle näihin holittomien tuotantotekniikoihin ja niiden eroihin en ole perehtynyt, mutta lopputuleman perusteella tämäkin tapa vaikuttaisi olevan osaavissa käsissä varsin toimiva, sillä ylitsevuotavaa liikamakeutta ei Punk-olueenkaan juuri ole mukaan mahtunut – ainakaan häiritsevissä määrin. Punk AF onkin varsin toimiva ja aika raikaskin janojuoma, jossa humalkirjon tarjonta pääsee mukavasti esille. En keksi syytä, miksen tarttuisi tähän pulloon uudestaankin.

BrewDog Punk AF

Kirkas, olkisen vaalea, aika nätin vaahdon nostana olut. Tuoksu on hyvä. Hyvin raikas, toki myös aika mieto ja pääosin sitrushedelmäinen.

Mausta sitten huomaa jo paremmin, että nollapää on lähellä. Makeutta ei onneksi juuri ole, vaikka vaalean maltaan alta makeahkokin leima löytyy. Humaloinnissa sitrusta, aika paljonkin. Kevyemmin ruohoisuuteen sulautuvaa trooppisuutta ja ehkä hiven havuisuuttakin. Edelleen raikas ja kyllähän tätä mielellään lenkin perään juo. Ostan toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti