torstai 12. marraskuuta 2020

Hangaround & Nobody Beer of Malt And Magic: Saison of Hibiscus

Hangaround & Nobody Beer of Malt And Magic: Saison of Hibiscus

Hangaround & Nobodyn lumottua Saisonia on saanut kaupoista jo jonkun tovin. Beer of Malt And Magic: Saison of Hibiscus tuotiin markkinoille juhlavissa tunnelmissa kesäisen OlutKontin terassilla, minne en kiireiltäni koko kesäkaudella ennättänyt rentoutumaan.

Onnekseni tämä hibiskuksella eli kiinanruusulla maustettu olut päätyi syksyn tullen postilaatikkooni, mistä olin sen koe-eriä nostellut aikaisemminkin. Jotain taikaa oluessa täytyy siis olla, kun tuolla tavoin lehden väliin aina ilmestyy.

Kauniin punasävyistä olutta on siis kehitelty useamman protoerän verran ja matkan mittaan reseptiikka onkin kokenut melko kokonaisvaltaisia muutoksia. Olen jo vähän itsekin tipahtanut kehityksen kärryiltä, mutta muistaakseni oluen teema myötäili alkuun HNB:n erinomaisen Wit2 U -kesäwitin reseptiikkaa – ilman appelsiininkuorta ja korianteria kylläkin. Lopputuotteeseen valikoitui lopulta kuitenkin saisonhiiva ja hibiskuksen määrää on lisätty keitto toisensa perään. Kannatettava veto, sillä lähtötilanne oli aromeiltaan aika varovainen.

Oluen pitkä nimi on muunnelma Heroes of Might and Magic -pelistä. Alun perin tästä piti kai tulla Kuokkalan alueen oma olut, mutta tässäkin kohtaa ajatushautomo loi lopulta poikkeavan lopputuleman. Sinällään minulla ei ole mitään käsitystä, miltä kiinanruusun pitäisi maistua, mutta tämän oluen perusteella se tuo pitkälti mieleen jonkinlaisen kurtturuusun terälehdtin ja ehkä kevyen, punertavista marjoista koostetun sekoituksen. Oluen vahva punaväri varmasti vaikuttaa mielikuviin. 

Hangaround & Nobody Beer of Malt And Magic: Saison of Hibiscus

Nätin punainen väritys saa katokseen pinkkiin vivahtavan vaahdon. Tuoksu suht kevyt, saisonmainen tuttavuus on saanut punakan mausteen seurakseen. En tiedä miltä kiinanruusu tuoksuu tai maistuu, mutta nyt tuoksusta nousee hieman jopa vadelmainen, ruusun terälehtien kanssa sointuva aromi. Aika hauska, koska oluen väri vaikuttaa varmasti tähän mielikuvaan.

Maku on varsin hyvä. Suoraksi saisoniksi en sitä ensi-istumalta ehkä osaisi tyypittää. Mausteinen, vehnävän maltainen maku jää suuhun pyörimään. Löydän edelleen sitä vadelmaa, mutta uskon sen oikeasti olevan sitä kiinanruusua. Sen hieman parfyyminomainen kurtturuusunkukkaisuus tekee pesäeroa marjaisuuteen. Sokkona sanoisin, että varmasti on marjaa, joten sinänsäkin mielenkiintoinen olut lasiin on löytynyt.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti