lauantai 21. marraskuuta 2020

A. Le Coq Jouluolut 0,0%

A. Le Coq Jouluolut 0,0%

Jouluoluet ovat saapuneet kauppoihin jo aikaa sitten ja mukaan mahtuu tänä vuonna myös alkoholiton sellainen. Olvi nimittäin toimitti minullekin maistiaisen uudesta A. Le Coq -perhettä täydentävästä, tummanpuhuvasta ”portertyyppisestä” oluesta. Mausteita ei tähän jouluolueen onneksi ole liitetty, vaan sen taika perustuu juhlapöydän antimien kirjoon sulautuvaan maltaisenlaiseen makuparin tuottamiseen.

Olut näkyy olevan ehta täysmallastuote ja prosenttilukema näyttää pyöreää tuplanollaa. Listalla on myös sokeria sekä humalaa että humalauutteita. Kokonaisuus ei ole järin makea ja tarjoaa yllättävän maltaisen vaikutelman. Lähtökohtiaan parempi ja oikeastaan ihan hyvin toimiva holiton, joka kannattaa ottaa ennemmin ruokapöytään kuin pelkiltään maistettavaksi. Sehän sen ideakin saatekirjeen mukaan on.

A.Le Coq Jouluolut 0,0 % maultaan paahteisena sopii hyvin kinkun, lampaan, jouluisten laatikkoruokien sekä juustojen kanssa. Sen pehmeä maltaisuus korostaa jouluruokien makua. Suolaisten ruokien lisäksi se sopii myös nautittavaksi puolukkaa ja suklaata sisältävien jälkiruokien sekä kahvin kanssa.

A. Le Coq Jouluolut 0,0%

Tummanruskea, rusehtavan, kevyen vaahdon nostava olut. Tuoksu on kaljamaltainen, limppuinen, kevyen siirappinen.

Maku on makean dunkelmainen, paahtuneen kaljamaltainen ja ehkä vähän suklaasävyinenkin. Hieman on kyllä ohut, ja turhan terävän hiilihappoinen, mutta silti yllättävän miellyttävä, tumman lagermainen portteri.

Äkkiseltään makusteltuna kokonainen pullo on tosin aika paljon paljaaltaan, mutta pikkupurtavan kyljessä menee kyllä hyvin rattoisasti. Mietin kuitenkin, että lähtisinkö omalla rahalla silti lisää ostamaan. Suorilta vastaan kieltävästi, mutta ajan kuluessa huomaan, että naposteltavien kanssa oluen maut syvenevät lopulta aika paljon. Vaatinee siis ruokapuolta kylkeen toimiakseen, mutta se on aika yleistä näissä vahvuuksissa – vai vahvuuttomuuksissa. Itse nappailin oluen kyljessä piparkakkuja ja paahdettuja manteleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti