keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Whiplash Jupiters Pale Ale

Whiplash Jupiters Pale Ale

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,1
  • Panimo: Whiplash, Dublin, Irlanti

”No ohhoh!”, hörähdin ääneen, kun Jupiterssin silhuetin paikallisen marketin verkkoviestimessä havaitsin. Whiplash on saapunut Muurameen. Alkaa hommat olemaan mallillaan. 

Näitä Pienen maahamme ponnistelemia herkkupalojahan on saanut jo hyvän aikaa mm. Palokan Citymarketista, eivätkä ne kai nyt enää niin harvinaisia nähtävyyksiä kasvukeskuksissa muutoinkaan ole. Olin itseasiassa hypistellyt samanmoista purkkia vajaa viikko aiemmin Palokassakin, mutta jättänyt tuolloin hankkimatta. Mutta kun sama tuote kerta oman pikkukunnan marketista löytyy, niin pakkohan sitä oli lähteä ihmettelemään. Ostin samalla purkillisen irkkupanimon portteriakin. Kun kauppias panostaa, kannattaa siitä omalla ostokäyttäytymisellä tukea.

Eihän tuo Whiplashia hyllyynsä nostanut Muuramen K-Supermarket varsinaisin lähikauppa tässä sivukylällä asuvalle ole, mutta siellä tulee asioitua jonkin verran muiden rientojen lomassa. Yleensä aina vastaan sattuu jotain uutta tai muuten vain ihmeellistä – jos ei aina olutosastolta, niin sitten muusta tarjonnasta. Kannatettavaa aloitteellisuutta joka tapauksessa pienen taajaman yrittäjältä ja nyt jos koskaan mitä maistuvimmassa muodossa.

Jupiters Pale Ale on tosiaan osa Whiplashin pitkäksi venyvän, sameiden ja kauppavahvojen IPA-tyylittelyiden listaa. Muistaakseni Maris Otter on panimon kruunaamaton suosikkimallaslaatu, jota löytyy tästäkin oluesta. Sen ohella reseptiikkaan kuuluu myös vehnä-, kaura- sekä Cara Pils -maltaita. Humaliksi on valikoitu Galaxy sekä Denali. Netissä mainittiin Galaxylle vähän erilaisiakin kavereita, mutta luotetaan tässä kohtaa purkin kylkeen painettuun sanaan.

Whiplash Jupiters Pale Ale

Sameaa ja hedelmäisenkeltaista menoa nätin vaahtokaton alla. Mehevää tropiikkia tulee nenää vastaan. Ananasta, mangoa, aprikoosia ja sitrusta löytyy kivasti. Myös raastettuna mandariinin kuorta, kevyttä mäntyisyyttä ja yleisempää hedelmäisyyttä tuntuu mukana kulkevan. 

Ja makuhan jatkaa tuoksun ilosanoman kertomista. Ei soljuvinta mehukkuutta, mutta hyvin mehevää ja kypsäpiirteistä menoa purkin alusta loppuun. Nyanssit käytännössä samat kuin tuoksussakin eli varsin hyvässä linjassa tämän päivän trendien kanssa. Ja toimiihan se. 

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti