lauantai 13. helmikuuta 2021

Panimoyhtiö X After Skison

Panimoyhtiö X After Skison

Kuluva talvi on taas mahdollistanut moninaiset ulkoiluharrasteet ja onpa itsekin tullut vietettyä pitkän tauon jälkeen aikaa lumipeitteisten alamäkien vietävänä. Viime vuosina vähän tasaisemmat latu-urat ovat tulleet tutummiksi, mutta polte rinteeseen on kytenyt kyllä kovana. Ja kuinka ollakaan löytyy paikallispanimolta asiaankuuluva tuote tähänkin harrasteeseen!

Panimoyhtiö X yhdisti viime vuoden loppupuoliskolla voimansa paikallisen puusuksivalmistajan, PUSU Skis'n, kanssa. Hankivaltaisiin iloitteluihin harrastevälineitä rakentavan PuSun omasta reseptiarkistosta löytyikin ”sattumalta” hyvä aihio talviaurinkoisen laskupäivän päättävälle Saisonille, joka päätettiin yhteistuumin saattaa pulloihin ja janoisen after ski -kansan saataville.

Koronan kehveli löi kuitenkin kapuloita etenkin ravintoloiden rattaisiin, joten 6,5-prosenttisen oluen jakelupaineet painottuivat aiottua vahvemmin panimon omaan olutpuotiin. Joulukuussa korkitettua oluterää myytiinkin jo tammikuussa erittäin kuluttajaystävälliseen hintaan ja se lieneekin jo tätä julkaistessa tehnyt kauppansa varsin kattavasti. Tuoretta, aromihumaloitua Saisionia ei tietty tee mieli suotta varastossa lepuutella, joten kuluttajille koitti ne kuuluisat kissanpäivät.

Sain pari pulloa After Skisonia maisteltavaksi, eikä konsepti lainkaan hassummalta vaikuttanut. Perusduponttia ryhdikkäämmän ja runsaamman makuinen kokonaisuus tarjoilee pakkaspäivään riittävää painokkuutta, mutta huomioi aurinkoisen hankikelin kaipaaman pirskahtelevuuden ja sessioitavuudenkin tarpeet. Sanalla sanoen: toimii!

Vauhdikkaan laskettelupäivän päätteeksi soveltuva raikkaan hedelmäinen saison olut. After Skison on Puuppolan Suksen kanssa yhteistyössä tehty lasketteluaiheinen olut, jonka resepti on yhteistyössä kehitetty PuSun mahtavan kotiolutreseptin pohjalta.

Panimoyhtiö X After Skison

Vaaleahkonkeltainen, runsasvaahtoinen ja sameanlainen olut. Runsas tuoksu kietoo mukaansa. Aika tuhdinoloinen tunnelma eli ei ihan sitä kesäisintä saisonmenoa. Nenään leijuu sitruksista ja kukkaista humalaromia, jota saisonin vehnävyys ja tuttu mausteisuus ryydittävät. Taustalta löytyy vähäistä hedelmäisyyttä sekä runsaampaa appelsiinisuutta.

Maku nojailee tuoksun suuntaan. Sitrusta, kuivattua mandariininkuorta, kukkaisuutta ja mausteisuutta. Ei niin tuhti kuin tuoksu antoi ymmärtää, mutta selvästi dupontmaista pirskahtelevuutta talvisempi näkemys. Makua piisaa ja mikäs siinä, kun se on hyvää sellaista. 

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti