torstai 25. helmikuuta 2021

HIISI Lempo White Grape Sour

HIISI Lempo White Grape Sour

  • Tyyli: Sour Ale
  • Alk.%: 3,5
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi
  • Muuta: Gluteeniton

Lempo on raikkaan hapokas, hedelmäinen ja kevyem mehtäinen janonsammuttaja.

Lempoa lasiin siis. Nimihän on tuttu muutaman vuoden takaa, mutta maku on tänä päivänä eri. Alkuperäis-Lempohan oli elintarvikevahvuinen Gose, mutta nyt olut on ruodittu uuteen uskoon. Kevyttä menoa se kuitenkin edelleen (3,5%) tarjoilee, mutta tyyliä on säädetty suolattoman kirpeyden suuntaan. Mausteaineina toimii panimon nykyisin suosimat viinirypäleet, jotka on tähän olueen poimittu vaaleamman sävyisistä köynnöksistä. Suuta supistavaa kirpeyttä tehostetaan yuzun voimin, mikä tuntuu tuovan mukaan myös valkoviineistä tuttua sitruksista pirskahtelevuutta.

Lempo on tuttuun tapaan gluteeniton ja taittaa mukavasti janontunnetta, mutta tarjoaa samalla sopivaa haastetta happamuutensa myötä. Ei toki mitään hooceekamaa, eli ihan leppoisasti törpöteltävä ja näin talvitunnelmissa sopivan keväisen tuntuinen ilmestys.

Lempo soppaan lemmen laittoi,

metsälähteen suolal’ maustoi.

Laskee hunnun varoittavan,

aamukasteen janottavan.

HIISI Lempo White Grape Sour

Vaaleankeltainen, hieman utuava olut kevyellä vaahdolla. Tuoksu on sirpakan sitruksinen, hieman valkoviininen ja kevyen hapan.

Maku todentaa tuoksun havainnot oikeaksi. Kivan sitrushedelmäistä, valkoviinimäistä janojuomaa pienellä pirskahtelevuudella ja mukavalla kirpeydellä. Jälkimaku kantaa pitkälle hyvin valkoviinipainotteisena, sitruksisen pirteänä ja happaman vaalea tuntu jää viipyilemään suussa pitkään. Kelpo janonsammuttaja.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti