perjantai 12. helmikuuta 2021

HIISI Huu Barrel Aged Red Wine Old Ale

HIISI Huu Barrel Aged Red Wine Old Ale

  • Tyyli: Old Ale
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: Hiisi, Jyväskylä, Suomi

Kun Kuu kiersi bördööläisen viinitynnyrin kautta HIISIn pullotuslinjalle, ei Huu halunnut jäädä huhuilemaan surkeuttaan. Tynnyriin päätyi sekin, kuten jo vuosi sitten rohkenin ääneen toivoa.

HIISIn molemmat viinimäiset olutinnovaatiot on nyt saatu tarjolle myös tynnyriversioina, joskin jakelu rajoittuu vain ravintolamyyntiin. Panimon Kuu White Wine Pale Alen barrel aged -versiota käsiteltiin jo aiemmin tällä viikolla. joten nyt on hyvä aika ottaa esittelyyn myös punaviini-Old Alen, Huun, bordeuxlaisessa punkkutynnyrissä aikaa viettänyt ilmentymä. Tynnyrissä on aiemmin kypsytelty Cabernet Sauvignon- ja Merlot -rypäleistä valmistettua punaviiniä ja kyllähän tämä tynnyröinti vaan niin hienosti myös tämän oluen kohdalla toimii.

Huu on punaviinirypäleistä ja hapankirsikoista puristetulla mehulla maustettu Old Ale. Sen runkona toimii perinteinen, ale-hiivalla käytetty Old Ale -olut, jonka toinen käyminen on hoidettu punkkuhiivalla. Lopputulema olikin varsin maltainen, päävärinään punaviinimäistä värinää kantanut kokonaisuus, joka tuntui pitävän vuoden mittaisesta kypsyttelystäkin. Silti kehtaan väittää, että se tynnyriin sulkeminen on Huun kohdalla the thing – ”se juttu”. Ja kun Kuukin petrasi tammisessa piilopaikassaan juoksuaan ihan ilmiömäisesti, niin kyllähän tässä erittäin noheva BA-kaksikko kasassa on.

Huu jättää jäljen – punaviinin tanniinisuus yhdistyy perinteikkään mallasrungon kanssa herkullisesti. Tynnyröity erikoiserämme on viettänyt kuukausia Bordeaux-alueen punaviinitynnyreissä, joten älkööt säikähdä, jos aistit seasta Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypäleitä.

HIISI Huu Barrel Aged Red Wine Old Ale

Rusehtavan punakka olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on hyvä, rauhallinen. Punakkaa marjaisuutta, punaviinimäisyyttä, mutta eritoten portviininkin tiivistä ja imelä tunnelmaa. Kevyttä mausteisuutta, hienoista leivosmaisuutta ja henkäys pehmeää punamarjaisuutta... Syvä ja runsas.

Maku on jännä, mutta tykkään. Punaviini, portviini ja makeahko maltaisuus toimivat hyvin yhdessä. Maku on syvä ja runsas, kypsää marjaa ja kuivattua hedelmää. Portviini kiehtoo tiiviillä tunnelmallaan. Lopussa mausteisuutta, kevyttä yrttiä. Tynnyrin vaikutus tuntuisi eritoten tunnelmaan rauhallisuutta ja syvyyttä tuovalta toimenpiteeltä. Mainiota.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti