torstai 4. helmikuuta 2021

Vibrant Forest Cacaophony


Vibrant Forest Cacaophony
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 8,4
  • Panimo: Vibrant Forest, Lymington, Englanti
Vibrant Forestin mehukkaat ja hedelmäisen humalaiset maut ovat toimineet tölkki toisensa jälkeen, joten tartuin syvällä mielenkiinnolla myös tähän paahteisemman pään Cacaophonyyn. Tokihan 8,4% on Imperial Stoutille melko vähän, kun nykyisin nuo tuntuvat järjestään rikkovan kaksinumeroiset lukemat tai alkavat vähintään yhdeksiköllä. Tai sitten olen vain jostain syystä haalinut tuota vahvempaa tarjontaa maistoon.

Cacaophonystä jää joka tapauksessa puuttumaan syvyyttä ja tunnelmaa, eikä mainostekstin suklaa puddinkiakaan tahdo oikein mielikuvitukseton maistaja löytää. Kaakaonibseillä ryyditetyssä maussa suklaata kyllä piisaa ja maut sinällään toimivat, mutta kokonaisuus on vähän vaillinainen ja tympeäkin.
In Cacaophony, we set out to brew pudding. Potent, unadulterated chocolate pudding. We went mad on the oats to create a thick, decadent mouthfeel. The nose is pure Bruge, all roasty chocolate warmth. The body follows suit with a thick broth of milk chocolate and softly roasted malts accentuate this opulent brew.
Vibrant Forest Cacaophony
Varsin tummanpuhuva, ohuen, beigen vaahdon nostava olut. Tuoksu on hyvin tumma, pääasiassa kahvisen paahteinen ja tumman suklainen. Hieman lakritsiakin.

Makukin nojaa runsaan paahtuneeseen maltaisuuteen, kahviin ja tummaan suklaaseen. Mukaan mahtuu myös hyvä lataus lakritsia sekä lopussa tiivistyvää salmiakkia, joka kantaa pitkälle jälkimakuun.

Ei tämä varsinaisesti mitään puddingia ole makujen saati tuntuman suhteen. Vahvuutensa se kyllä ilmentää, muttei mitenkään paksuksi tai muhevaksi kuitenkaan osoittaudu. Makukirjo on aika kulmikasta, joskin hyvää, mutta paksuun jälkiruokailuun ladatut odotukset pitää valitettavasti unohtaa. Kokonaisuutena ihan toimiva, muttei erityisemmin ansaitse ostosuositusta. Vibrant Forestilla on parempaakin tarjolla.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti