sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Kotiolut: Vehniän Weizenbock

Vehniän Weizenbock

Vehniän kotiolutarsenaalista löytyvät sahdit ovat olleet erityisen suunmukaisia tuotoksia ja samaa makumaailmaa jakavat vehnäoluet ovat tuntuneet myös onnistuvan kylällä hienosti. Samaan kastiin nousee myös hienosti toimiva, tyylikkään savuinen Weizenbock. Tyylilajiahan on tehty Vehniällä aiemminkin, mutta samasta reseptiikasta ei tätä joulun alla saatua erää ole veistetty.

Talvinen, kevyen, mutta tunnistettavan savuinen olut nousee vahvuudeltaan 6,8-prosenttiin ja sen rungosta löytyy niin savuvehnä- ja savumaltaita,  Wheat Munichia sekä mallastettua ruista yhdessä Chocolate Wheatin kanssa. Katkeroita on korotettu sitten viimenäkemän (18 IBU -> 26 IBU) ja tällä kertaa humalalajikkeen roolin ottaa Norhern Brewer. Hyvin toimii tämäkin.

Vehniän Weizenbock

Rusehtavan oloinen, utuisen samea ja nätin vaahdon korostama olut. Tuoksusta nousee kevyen savuista, vehnävää maltaisuutta, neillikkaista mausteisuutta sekä vaaleaa, kevyen banaaninkin kanssa leikittelevää esterisyyttä.

Maku on tuoksun linjoilla. Ehkä paikoin vähän kärkäs, kun hiilihappojakin löytyy aika reilusti. Yleisilme on kuitenkin toimiva. Kevyttä, mutta selvän jälkensä olueen jättävää savuisuutta, siihen sopivaa neilikkaisuutta ja lajin yleistä mausteisuutta. Mukaan mahtuu tuoksun tapaa myös hedelmäisiä käymisaromeita, jotka eivät nojaa pelkästään banaaniin. Ryhdikäs ja maistuva Weizenbock.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti