sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Wylam Lush

Wylam Lush

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 4,2
  • Panimo: Wylam, Newcastle upon Tyne, Englanti

Wylamia on aina mukava löytää kauppahyllystä, eikä Palokan Pien-kaapissa nököttänyttä Lushia voinut ohittaa. Nätin, vehreän etiketin koristaman oluen piti alkujaan tulla osaksi panimon cask-oluiden core-sarjaa, mutta kysynnän velvoittava laki käännytti tekijöiden pään ja Lush päätyi lopulta myös purkkiin. Liekö myös pitkittyvän koronan vuoksi sakanneen ravintolamyynnin tilanteella myös omaa tekoa asian suhteen. Oli niin tai näin, on olutta saatu myös Keski-Suomeen.

Purkki-Lush on siis oluen kakkosbatchia ja sen taika nojaa runsaanlaiseen Citra (BBC)- ja Idaho 7 (T90) -kattaukseen. Olut ei nykypäivän mittapuulla aivan sinne sameimpaan päätyyn sukella, vaikka utuiseen kääntyvä ilmestys sinällään onkin. Makumaailma on panimon teot tuntien sitä tuttua, runsaan aromirikasta tropiikin puhallusta alusta loppuun. Kyllä kelpaa.

Wylam Lush

Sameahko, vaaleankeltainen, melko hedelmäisen sävykäs olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa on runsaasti tropiikin sanomaa. Nektariini, passion, mango ja ananas nousevat sitruksen kanssa kivasti esiin, mutta omaan nenään ronskeinta roolia vetää mehevä persikkaisuus. Mehevä on muutenkin hyvä sana kuvaamaan kokonaishedelmäistä luonnetta.

Ja maku on mehukas toisinto tuoksusta. Persikka on kypsää ja muhevaa, eikä mangot, aprikoosit ja ananaatkaan minnekään hiipuneet ole. Kevyttä mandariinia, rennompaa sitrusta. Jälkimaussa myös greipin kuorta ja nektariinia. Yksi lisäsulka Wylamin hattuun. Erittäin nautinnollista nääs.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti