perjantai 5. helmikuuta 2021

Funky Fluid Daily Hazy APA

Funky Fluid Daily Hazy APA

Puolalainen Funky Fluid on tekaissut useammankin sessioitavan kepeän, nimellään tasaisen jatkuvaan käyttötapaan viittaavan ja samean humalapommin. Maistelin joku aika sitten lasipulloon pakatun erinomaisen Everyday Hazy APAn ja nyt Palokkaan oli saapunut toinenkin ”päivittäisen” sameusannoksen tarjoava Daily Hazy APA. Mukaanhan sekin lähti ja osoittautui ”edeltäjänsä” tapaan mainioksi olueksi. Ei siis epäilystäkään, etteikö näitä kahta tuotetta voisi samana päivänä hyvillä mielin kehua.

Dailyn tarjonta nojaa Sultanan, Lemon Dropin, Mosaicin, Citran, Amarillon ja Styrian Cardinalin monipuoliseen sekä runsaaseen aromaattisuuteen. Hoprateksi on ilmoitettu 17g/l ja hiivana on käytetty Imperial Yeastin Juice Ale (A38) -kantaa. Homma tuntuu olevan puolalaisillakin hyvin hallussa ja tämänmoisia mehutteluita maistelee kyllä ihan mielellään.

Ohimennen on muuten pakko todeta, että Hoprates olisi mitä mainioin nimi jollekin antiikin humalavetoiselle olutfilosofille. Krhm, mutta jatketaan...

Funky Fluid Daily Hazy APA

Sameanlainen, vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Odotettu, kaunis näkymä siis. Tuoksu on varsin tropiikin täyteinen. On mangoa, ananasta, nektariinia, passionia ja persikkaa, mutta myös raastettuna appelsiinin kuorta, aromikasta sitrusta ja sensellaista.

Maku on hieno ja tuoksun tapaan runsaan trooppinen. Sama hedelmälataus löytyy jälleen kuin siltä kuuluisalta hedelmätarjottimelta. Loppuun nousee myös mukavaa greipin kuoren ja ehkä vähän itse hedelmänkin pirskahtelevaa, parfymaattistakin tunnelmaa. Muutoin meno on aina mukavan mehevää vahvuuteen nähden. Erittäin hyvä.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti