tiistai 2. helmikuuta 2021

Lambiek Fabriek Fontan-Elle (Young - Wild)

Lambiek Fabriek Fontan-Elle (Young - Wild)

Palokan Cittarista löytyi taannoin parikin Lambiek Fabriekin tuotetta, jotka tuli luonnollisesti napattua matkaan. Näistä nuorempi ja villimpi Fontan-Elle oli itselleni vielä kokonaan korkkaamaton tapaus. 

Nuorista, vuoden tai parin verran tammitynnyreissä majailleista eristä sekoitellun gueuzen idea on saattaa yhteen tynnyreiden hedelmäisimmät yksilöt ja makukokemuksen perusteella tässä on onnistuttu kyllä hienosti. Oluesta näkyy olevan tarjolla vähän erivahvuisia sekoituksia, minkä useista spontaanikäyneistä ja eri-ikäisistä eristä sekoitetun tuotteen kohdalla ymmärtää hyvin. Tämä erä osui onneksemme meikäläisten kaupparajan sisään.

Hyvin pirskahteleva ja mukavan kirpakka esiintyminen lumosi myös vaimon, jolle nämä maustamattomat lambikit maistuvat esimerkiksi kirsikkaisia ja sen sellaisia paremmin. ”Joudun” siis jakamaan kolmevarttisen pullon kahteen osaan, mikä tällä kertaa ehkä vähän hamittikin, sillä Fontan-Elle helli omiakin makunystyröitä mestarillisella tavalla. Kaikkea sitä markettien hyllyiltä nykyään löytyykin. Hieno juttu!

Lambiek Fabriek Fontan-Elle (Young - Wild)

Kaunis, hieman hämyisä, hieman hedelmäisen vaaleankeltainen olut runsaalla, valkealla vaahdolla. Varsin pirteältäkin tuo vaikuttaa kuohkeiden ja eloisien hiilihappojen myötä. Tuoksu on pirteä, mutta tyylikäs. Yllättävänkin hedelmäinen, hyvin kirpeä ja kevyen tallimainen. Viheromenaisuus on vahvasti esillä, alla hieman vaaleaa rypäleisyyttä, taustalla funkahtavaa loimea. Sitrusmaista happamuutta, mineraalisuutta...

Maku jatkaa pirteää ja kirpakkaa menoa. Elegantti, viheromenainen, sitrusmaisen kirpeä ja vaaleaa, viinimäistä hedelmäisyyttä esittelevä maku kiehtoo. Mineraalisuutta, kevyttä tallia... Ai että kun on hieno, runsas mutta samalla kesäisen raikas, suuta kokoon supistava elämys.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti