perjantai 19. helmikuuta 2021

Whiplash Scaldy Porter

Whiplash Scaldy Porter

  • Tyyli: Porter
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Whiplash, Dublin, Irlanti

Kauppaporttereihin tulee harvemmin tartuttua ja tämäkin olisi varmaan jäänyt hyllyyn, ellei sen tarjonnalle olisi sattunut sopivaa ympäristöä. Jos Whiplashia nimittäin pikkukunnan supermarketista saa, niin ei sitä sinne kannata jättää! Löytyi siis Jupiters Pale Ale tapaan Muuramen K-Supermarketista. Ja 5,5-prosenttiseksi portteriksi tämä osoittautui todella mainioksi.

Scaldy Porterin runko rakentuu Pale-, Munich-, Smoked ja Chocolate -maltaiden päälle ja se on humaloitu Columbuksella. Hiivana toimii WLP007 eikä yhteensovituksesta löydy moitittavaa. Makumaailma nojaa varsin tuhdin paahtuneeseen ilmapiiriin eikä rungon numeerinen kepeys tunnu kompastuskiveltä makujen runsauden jyristessä päälle. Päinvastoin. Hyvin tasapainoista menoa ja riittoisaa makua tölkin alusta loppuun saakka.

Scaldy Porter is an old homebrewing recipe and has been a favourite amongst the scaldys for some years now. A porter that doesn’t give a shite about what abv you reckon it should be, its focus is on pushing a big malt bill to your nose and bringing you back to your scaldy days if you’ve settled down by now. Lashing together 7 malts with a touch of smoke thrown in, it finishes soft and malty with a back bitterness you know should be there.

Whiplash Scaldy Porter

Hyvin tummanpuhuva olut vaaleanlaisella ehkä hivenen beigellä vaahdolla. Tuoksu on runsas ja syvenee lämmön myötä entisestään. Tummaa suklaisuutta, iso lataus paahtomaltaisuutta ja jopa hieman hiiltyneitä elementtejä, josta myös hento savuisuus nousee nenään.

Maku on oivallinen. Paahtunut maltaisuus on runsasta ja hyvin, hyvin tummasävyistä. Tummaa suklaata, takana limppua, hentoa pähkinää ja ehkä kevyttä savunkarettakin. Tasapainoa löytyy runsaudesta ja toisaalta kevyestä vahvuuslukemasta huolimatta. Varsin hyvä!

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti